İstanbul'da 1 milyon 100 bin paket kaçak sigara yakalandı

İstanbul Valiliği nin yaptığı açıklama doğrultusunda, Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın Arnavutköy açıklarında bir yük gemisi ve tekneye düzenlediği operasyonda yük gemisinde 850 bin, balıkçı teknesinde ise 250 bin paket kaçak sigara yakalandı.

İstanbul'da 1 milyon 100 bin paket kaçak sigara yakalandı
05 Kasım 2016 Cumartesi 21:29

İstanbul Valiliği açıklamasında, Sierra Leone bandıralı "Petr" adlı ticari geminin sigara kaçakçılığı faaliyetinde bulunacağına dair istihbari bilgiler alındığı, söz konusu geminin Sahil Güvenlik Komutanlığı birimlerince bir hafta süreyle takip edildiği kaydedildi.

Açıklamada, şu bilgiler yer aldı:

"3 Kasım günü saat 22.00'de küçük bir balıkçı teknesinin 'Petr' adlı gemiye yanaşarak malzeme transferi yaptığı tespit edilmiş, İstanbul Karaburun kuzeyinde Sahil Güvenlik Komutanlığı botlarınca operasyon başlatılmıştır. Önce 'Enver Yılmaz' adlı balıkçı teknesinde 250 bin paket kaçak sigara ele geçirilmiş, daha sonra 'Petr' adlı ticari gemi Cumhuriyet Savcısının talimatıyla Büyükdere Sahil Güvenlik İskelesi'ne yanaştırılmıştır. Sahil Güvenlik Komutanlığı ile İstanbul Deniz Gümrük Muhafaza ve İstihbarat Müdürlüğü birimlerinin ortak yaptığı aramada geminin ambarında 850 bin paket kaçak sigara tespit edilmiştir."

Açıklamada, balıkçı teknesindeki 6 Türk ile ticari gemideki 1 Rus, 3 Azeri ve 6 Ukrayna uyruklu mürettebat hakkında adli işlemlere devam edildiği belirtildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.