İstanbul Boğazı yarın sabah trafiğe kapatılacak

İstanbul Boğazı yarın 08.00-12.00 saatleri arasında çift yönlü uluslararası gemi trafiğine kapatılacak.

İstanbul Boğazı yarın sabah trafiğe kapatılacak
21 Aralık 2016 Çarşamba 22:03

İstanbul Boğazı'ndan kuzey-güney geçişi yapan Panama bayraklı "Star Harmony" adlı yük gemisi Yeniköy'de karaya oturmuştu. Karaya oturan Panama bayraklı yük gemisini kurtarma çalışması nedeniyle İstanbul Boğazı yarın 08.00-12.00 saatleri arasında çift yönlü uluslararası gemi trafiğine kapatılacak.

Deniz Ticaret Odası'nın internet sitesinde yer alan açıklamada, "Gemi kaptanının kendi imkanları ile kurtarma talebine istinaden bahse konu gemiyi kurtarma operasyonu 22 Aralık Perşembe günü 08.00-12.00 saatleri arasında yapılacak olup, belirtilen tarih ve saatlerde İstanbul Boğazı'nın çift yönlü ve geçici olarak uluslararası deniz trafiğine kapatılacağı, yerel trafikte seyir yapan tüm gemi/deniz araçlarının Yeniköy bölgesinde, söz konusu operasyon dahilindeki gemi ve deniz araçlarına çapariz vermeyecek şekilde seyir yapmaları ve seyir süresince ilgili istasyonların yapacağı ikaz/uyarılara uymaları gerektiği bildirilmekte olup, seyir, can ve çevre emniyetinin sağlanması bakımından konunun denizcilere/ilgililere ve gemi kaptanlarına duyurulması istenmektedir." denildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.