İngiliz profesörün evinde birçok tarihi eser ele geçirildi

İngiliz professörün İstanbul Pendik'te bulunan evine yapılan baskında polis ekipleri , Roma, Bizans ve Ortaçağ dönemlerine ait birçok tarihi eser ele geçirdi.

İngiliz profesörün evinde birçok tarihi eser ele geçirildi
30 Kasım 2015 Pazartesi 21:19

İstanbul'da bir İngiliz professörün evinde tarihi eser deposu çıktı. Professörün evinde roma,bizans ve ortaçağ dönemlerine ait toplam 302 parça tarihi eser bulundu. 

Kaçakcılık Suçlarıyla Mücadele ekipleri, İstanbul'da bulunan İngiliz professörün evine ihbar üzerine baskın yaptı. İstanbul'da özel bir üniversitede öğretim üyeliği yapan İngiliz Thomas Michael M.H.'nin evinden çıkanlar pes dedirtti. Polis ekipleri, 64 yaşındaki İngiliz professörün Pendik'te bulunan evinde Roma, Bizans ve Ortaçağ dönemlerine ait 290 sikke para, 6 adet mühür, 2 kolye ucu, 2 ok ve 2 küpe ele geçirdi. 

Ekipler, İngiliz professörü hemen gözaltına alarak, sorgulamak için Şube Müdürlüğü'ne götürdü. 64 yaşındaki İngiliz professör sorgusunda tarihi eserleri internetten aldığını söylemesine rağmen işlemleri yapıldıktan sonra sınırdışı edilmek üzere Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
inci - 8 yıl önce
hayatları kaçak göçek bunların. Ayıp beeee. Bu vatanda ye iç gez sonrada çal.