HDP Milletvekili öğretmenleri hedef aldı

Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçelerindeki öğretmenlere hizmet içi eğitim için memleketlerine gidebilme izni MEB tarafından verilmişti. Cizre ve Silopi'de bulunan 3 bin öğretmen memleketlerine gitmek için otogarlara akın etmişti. HDP Milletvekili Pervin Buldan, memleketlerine giden öğretmenler hakkında twitter hesabından olay yaratacak bir tweet attı.

HDP Milletvekili öğretmenleri hedef aldı
14 Aralık 2015 Pazartesi 22:50

Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçelerinde bulunan öğretmenlere MEB tarafından SMS gönderilerek 3 gün hizmet içi eğitim alacaklarının bildirilmesi üzerine 3 bine yakın öğretmen memleketlerine gitmek için otogarlara akın etmişti. Terör örgütü PKK yandaşları, otogara giden öğretmenlerin yolunu kesip Cizre ve Silopi'yi terketmeyin diye tehtitlerde bulunmuşlardı. PKK'lıların öğretmenlere yaptığı bu tehtitlere benzer bir tweet HDP Milletvekil Pervin Buldan'dan geldi.

Bir televizyon kanalının canlı yayınında ''PKK terör örgütü değildir'' diyen 
HDP Milletvekili Pervin Buldan sosyal medya hesabı twitter üzerinden PKK yandaşlarının Cizre ve Silopi'de öğretmenlere yaptığı tehtitlerin benzerini twitter adresinden yaptı.
Buldan, ilçeden giden öğretmenlerin resmini paylaşıp "Bırakıp gitmeyeceksin. Terk etmeyeceksin. Bir gün geri dönmek istersen yüz bulamayabilirsin." yazısını yazdı. Gelen tepkinin üzerine HDP Milletvekili Buldan öğretmenler ile alakalı tweetini hesabından kaldırdı.



Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
rodi - 8 yıl önce
Doğru söylemîş