EXPO 2016 Antalya açılışına sayılı günler kaldı - Peki EXPO 2016 Antalya ne zaman açılacak?

Türkiye'de ilk defa yapılacak EXPO 2016 fuarı Antalya'da düzenlenecek. Antalya'nın Aksu ilçesinde 80 dönümlük bir arazi üzerine kurulan EXPO 2016 sergisi ne zaman başlayacak? Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, EXPO 2016 açılış tarihi ve bilet fiyatlarını açıkladı.

EXPO 2016 Antalya açılışına sayılı günler kaldı - Peki EXPO 2016 Antalya ne zaman açılacak?
16 Mart 2016 Çarşamba 12:21

Antalya EXPO 2016'ya hazırlanıyor. Gelecek nesiller için yeşil bir dünya, çiçek ve çoku teması ve geleceği yeşertmek sloganlarının kullanacağı organizasyon Antalya'nın Aksu ilçesinde gerçekleştirilecek. 6 ay sürecek sergide Türkiye'nin en büyük su, ışık sistemi ve ses sistemi ziyaretçileri büyüleyeceğe benziyor.

EXPO 2016 Botanik Sergisi büyük bir heyecanla bekleniyor. Antalya'nın Aksu ilçesinde 80 dönümlük bir arazi üzerine yapılan sergi büyük ziyaretçi kitlesine ulaşmayı hedefliyor. Türkiye'de ilk kez düzenlenecek şimdiden büyük dikkat çeken EXPO 2016 Botanik Sergisi Antalya'da ne zaman düzenlenecek?

3 aylık çalışma sonrası 80 dönümlük bir arazi üzerine kurulan EXPO 2016 sergisi büyük bir özen ve dikkatle hazırlanıyor. 30 metre içerisinde bulunan su fiskiyeleri 80 metre yüksekliğe su fışkırtıyor.  Dünya'nın her yerinden ziyaretçilerin katılacağı EXPO 2016 ile ilgili Proje müdürü Haluk Kaplan açıklamalarda bulundu. Kaplan, "Çoğunlukla selenoid valfler, motor sürücüler, bilgisayar programları, spot lighltlar, lazer programları, lazer gösterileri ve projeksiyon gösterileri olan Türkiye'nin en büyük sistemini yapmış bulunmaktayız" ifadesini kullandı.Kaplan, merkez fıskiyenin 80 metreye kadar yükseldiğini ve sistemin özellikle gece görsel bir şölen sunacağını anlatarak şunları kaydetti: "Burada 3D dediğimiz üç yönlü hareket edebilen robot nozulları ilk defa Türkiye'de biz kullandık. Robot nozullarla üç yönlü hareket ettirerek tamamen görsel güzelliği artırmış bulunmaktayız." dedi. 


EXPO 2016 Ne Zaman Düzenlenecek?

EXPO 2016 Antalya Ajansı'nın 40'ıncı olağan yönetim kurulu toplantısı dün gerçekleşti. Toplantı öncesinde açıklamada bulunan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik  EXPO 2016'ya 41 ülkenin katılacağını ifade ederek açılışın 22 Nisan 2016 Cuma akşamı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açılacağını söyledi.

EXPO 2016 Antalya’ya katılım noktasında rekora gidildiğini belirterek şöyle konuştu;

"Ben Antalya’ya ilk geldiğimde yani aralık ayında ilk toplantıyı yaptığımda 'efendim ülke yok,  ülkelerin talebi yok' şeklinde şeyler söyleniyor idi. Evet o günün şartlarında henüz süre olduğu için, henüz 12 ülke sözleşme yapmıştı.  Ama bu artarak devam ediyor. Bugün 41 ülke katılımla ilgili anlaşmayı imzaladı. Rekor arkadaşlar bu. Yani şöyle 2002’ye gittiğiniz zaman, geriye doğru 10-15 yıl gittiğinizde bugüne kadar yapılan EXPO’larda katılımın en üzerinde katılım şu anda gerçekleşiyor. Halen birkaç ülkede imzalama noktasında. Demek ki 45’e doğru yaklaşıyoruz. Bu çok sevindirici bir durum."

EXPO 2016 Antalya’nın açılışının 22 Nisan akşamı olacağını ifade eden Bakan Faruk Çelik, “23’ünde biliyorsunuz Sayın Cumhurbaşkanımızın mecliste konuşmaları var. Mecliste çocukları kabulleri var, akşama resepsiyon var. Çiçek ve çocuk temalı olan bu EXPO’nun 23’e giderken yani 23’ü çocukların bayram gününü yine çocuklarla birlikte açılışı gerçekleştirerek kutlayacağız” dedi. 

EXPO 2016 Antalya Tanıtım Filmi


EXPO Nedir?

Expo, "exposition" kelimesinin kısaltılmışı; ayrıca Dünya Fuarı olarak da bilinen ve 19. yüzyılın ortalarından beri düzenlenen organizasyondur. Türkçe karşılığı "sergi"dir.

Dünyanın en büyük kültür, tarih ve eğitim olimpiyatıdır.

Olimpiyatlar ve Dünya Kupası ile karşılaştırıldığında, üzerine kurulduğu alanın boyutları, yapılan yatırımların hacmi ve ziyaretçi sayısı nedenleriyle daha görkemli bir organizasyon olup, dünyanın en büyük sosyal ve ekonomik etkinliği olarak kabul edilmektedir.

Expo’lar dönemin ve sonrasının teknolojik, bilimsel ve kültürel gelişmelerinin sergisidir.

100 yılı aşkın geçmişi olan EXPO, her şeyden önce bir gösteri niteliği taşıyor. “Dünya Sergisi” olarak adlandırılan EXPO’lar kültür, tarih ve eğitim alnında ülkelerin daha iyi bir dünya yaratmak üzere bilgi alışverişinde bulunmalarını sağlayan, küresel düzeyde en kapsamlı organizasyon olarak görülüyor. EXPO, belirlenen temada yerkürede gelinen en son noktayı, geleceğe yönelik vizyonu, olanakları, sorunları, çözümleri tüm boyutlarıyla gözler önüne seriyor. EXPO’lar büyük bir etkinlik olmasının yanı sıra yerele, ulusala ve uluslararası arenaya ulaşıyor. Ayrıca EXPO’lar her rengi her sesi bünyesine dâhil ettiği son derece başarılı iletişim yöntemleri kullanıyor.

Botanik EXPO, dünyanın gözlerinin çevrildiği gelecek nesillerin yaşama alanları, doğal kaynakları ve bunlara bağlı geçim kaynakları, sürdürülebilir kalkınma, yeşil yaşam gibi kavramların çocuklara aktarımı konularında, kentsel yaşamın çocuklara ve yeşile bıraktığı yer konusunda birlikte düşünme, çözümler üretme, dünyayla paylaşmada eşsiz bir fırsat sunuyor.


Bakan Faruk Çelik EXPO Bilet fiyatlarını açıkladı


EXPO 2016 Antalya Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik yoğun bir talebin olmasından dolayı, indirimli bilet ve sezonluk kart satışlarının 31 Mart’a kadar uzatıldığını açıkladı.

31 Mart’a kadar uygulanacak kampanyalı bilet fiyatları şöyle:

Yetişkin 10 TL

Öğrenci, yaşlı ve 8-13 yaş çocuk 5 TL.

EXPO 2016’nın açık kalacağı 23 Nisan-31 Ekim tarihleri arasında

Yetişkinler 30 TL 

Öğrenci, 8-13 yaş çocuk ve 65 yaş üstü kişiler ise 15 TL.

Sezonluk kart sahipleri EXPO 2016’nın açık kalacağı 190 gün boyunca Sergi Alanı’na diledikleri zaman sezonluk kartla ücret ödemeden girebilecek.

Kampanyadan yararlanmayan yetişkinler 23 Nisan’dan itibaren uygulanacak kapı fiyatlarıyla sezonluk karta 180 TL, öğrenci ve 65 yaş üstü kişiler 90 TL, 8-13 yaş arası çocuklar ise 45 TL ödeyerek sahip olabilecek.

EXPO 2016 Sergi Alanı’na 0-7 yaş arası çocuklar ile gazi, gazi yakını, şehit yakını ve engelliler ise alana ücretsiz olarak girebilecek.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.