Ete müdahale geliyor!

Et ve Sür Kurumu, ette piyasaya müdahale edecek.

Ete müdahale geliyor!
18 Şubat 2016 Perşembe 09:23

Tarım Bakanı Faruk Çelik, Bakanlığının bütçe görüşmelerinde milletvekillerinin sorularını yanıtladı. Çelik, “ESK piyasaya mal verecek. İthal et gelse bile maliyetin altına fiyatı düşürmeyiz” dedi ve kırmızı ette piyasaya müdahale edeceklerini belirtti.

Ayrıca kırmızı ette tavan fiyatı uygulamasını üreticinin istediğini söyleyen Bakan Çelik, bunun serbest piyasaya müdahale olmadığını, uzlaşı olduğunu ifade etti.

Et ithalatının “ucuz et gelecek” anlamına gelmediğine aikkat çeken Çelik, “Piyasa regülasyonundan yanayız. Et ve Süt Kurumu (ESK) önümüzdeki günlerde bunu yapacak. İthal et gelse bile fiyatı üretici maliyetinin altına düşürmeyiz. Ahırları doldurun, hayvan varlığı artsın. Spekülatörler hiç yokken ette fiyatı yükseltiyor. ESK, piyasaya girecek, piyasaya mal verecek” şeklinde konuştu.

Bakan Çelik, taklit ve tağşiş yapan firmaların 15 bin TL’lik cezaya rağmen aynı şeylere devam ettiğini belirtti ve “Yeni bir düzenleme yapacağız. Ceza iki üç katına kadar artacak. Ardından da men etme cezası gelecek. Bazı firmaları 15 bin TL kesmiyor” dedi.

Boşaltılan köylere geri dönüş imkanlarının oluşturulması gerektiğini de vurgulayan Çelik, "Gelir düzeyinin iyi olduğunu gören gençler geri dönecek. Gençlere daha çok hayvancılıkta 30 bin TL hibe verilecek." ifadelerine yer verdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.