Ertuğrul Gazi'nin türbesinde 'Saygı Nöbeti' başladı

Bilecik'te bulunan Osman Bey'in babası Ertuğrul Gazi'nin türbesinde nöbet tutulmaya başlandı. İlk kez gerçekleştirilen nöbet için yapılan seremonide alp kıyafetleri, aksesuarlar ve tarihi misyona uygun malzemeler kullanıldı.

Ertuğrul Gazi'nin türbesinde 'Saygı Nöbeti' başladı
07 Mayıs 2017 Pazar 17:55

Bilecik Valiliğince hazırlanan proje kapsamında, Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Bey'in babası Ertuğrul Gazi'nin türbesinde ''saygı nöbeti'' tutulmaya başlandı. Bilecik Valiliği, Jandarma Genel Komutanlığı ve Bilecik 2. Jandarma Er Eğitim Tugay Komutanlığı iş birliğiyle hazırlanan projede, 9’u uzman çavuş, 4’ü erbaş ve er olmak üzere 13 asker nöbet ve nöbet değişim töreninde görev yaptı. Yılın 365 gününde nöbet tutulacak.

Nöbet için gerçekleştirilen seremoni de alp kıyafetleri, aksesuarlar kullanıldı. Valiliğin "Türk kültürünün yaşatılması ve yeni nesillere aktarılması, ecdada saygı, samimiyet, örf, adet ve geleneklerin yaşatılması" anlayışı kapsamında hazırladığı projeye yoğun ilgi gösterildi.

Vali Süleyman Elban, gazetecilere yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

"Askerlerimize alp kıyafetleri hazırlattık. Tarihimizi, geçmişimizi bu sayede gençlerimize aktarmış olacağız. Bugün itibarıyla saygı nöbeti projemiz başlamış bulunmakta. Amacımız burada hem diriliş, kurtuluş ruhunun daha canlı yaşatılması hem de gelen misafirlerimizin bu ruhu, tarihi duyguyu daha fazla hissetmesi. Projemize destek olan başta İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu'ya, Jandarma Genel Komutanımız Orgeneral Yaşar Güler'e teşekkürlerimi sunuyorum."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 7 yıl önce
Çok değerli bir proje olmuş. Yüreğinize sağlık.