Elektrik parası ödemeyi reddeden belde halkı elektriğin kesilmesini istiyor

Batman'ın Kozluk ilçesine bağlı Bedirhan Beldesi'nde elektrik faturası ödemek istemeyen ve kaçak elektrik kullanmayı devam ettirmek isteyen belde sakinleri, Dicle Elektrik Dağıtım yetkililerine zorluk çıkardı. Yetkililer ile konuşan mahalle muhtarları, kaçak elektrik kullanamayacaklarını anlayınca, o zaman elektriği kesin dedi.

Elektrik parası ödemeyi reddeden belde halkı elektriğin kesilmesini istiyor
09 Temmuz 2016 Cumartesi 13:01

Güneydoğu'da kaçak elektrik haberlerini sıkça duyduğumuz bu zamanlarda, bir elektirik haberide Batman'dan geldi. Batman'ın Bedirhan Beldesi sakinleri elektrik faturası ödememek ve elektrik kullanımın bedava olması gerektiğini iddia ederek, fatura ödemesini yapmayacaklarını ve elektriğin kesilmesini istedi. Bu talep, jandarmanın resmi tutanağına da girdi.

Her yıl ülkede milyarlarca TL kayba neden olan ve kaçak elektrik bedelinin 78 milyondan kesildiği Türkiye'de Güneydoğu'da bulunan bazı beldelerde kaçak elektrik kullanımı çok yaygın. Batman'ın Kozluk ilçesine bağlı Bekirhan'da elektrik sayaçlarını konutların dışına alarak beldede yüzde 90'lara varan kaçak kullanımı önlemek için saha çalışması yapmak isteyen ekipler, belde sakinlerinin tepkisiyle karşılaştı. SAyaçların konut dışına çıkması sonrasında kaçak elektrik kullanamayacaklarını anlayan belde sakinleri, görevlilerin iş yapmasına engel oldu.

Tehtit ve hakaretlerin havada uçuşması sonrasında görevliler, beldeyi terketti. Beldenin mahalle muhtarları ve şirket yetkilileri arasında yapılan görüşmelerde de sonuç çıkmadı. Kaçak elektrik kullanımının normal olduğunu savunan ve elektriğe para vermeyeceklerini söyleyen muhtarlar, istediklerini elde edemeyince, beldeye verilen elektriğin tamamen kesilmesini istediler. 

Yüzde 90 oranında kaçak elektriğin kullanıldığı beldede, Dicle Elektrik Dağıtım, Bekirhan beldesinin elektiriğini kesme kararı aldı. 


 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.