Elazığ'da polisleri şehit eden şüpheliler operasyonla yakalandı

Patlayıcı yüklü araçla Elazığ il Emniyet Müdürlüğüne yapılan saldırıda 3 polis şehit olmuş 217 kişi de yaralanmıştı. Patlama ile ilgili şüphelilerden 2'si terör operasyonu ile yakalandı.

Elazığ'da polisleri şehit eden şüpheliler operasyonla yakalandı
29 Mart 2017 Çarşamba 12:22

18 Ağustos 2016 tarihinde Elazığ il Emniyet Müdürlüğü binasına patlayıcı yüklü araçla saldırı düzenleyen şüpheliler Bayrak-44 Şehit J.Uzm.Çvş. Zinnur EZİM operasyonu ile yakalandı. 3 polisin şehit 217 kişinin de yaralanmasına neden olan saldırının 2 şüpheli ile birlikte aynı evde saklanan 1 kişi daha gözaltına alındı. Aramalarda çok sayıda araç gereçte ele geçirildi.

Diyarbakır Valiliği'nin açıklaması:

Lice ilçesi kuzeybatısı ile Hani ilçesi kuzeydoğusu bölgesindeki sözde Ape Musa alanında
27 Mart 2017 Pazar günü saat 22.00’dan itibaren icrasına başlanılan Bayrak-44 Şehit J.Uzm.Çvş. Zinnur EZİM operasyonu kapsamında;

- Lice Abalı - Tapantepe arasındaki karayolu güzergahındaki menfez içerisinde (1) adet AK-47 Kaleşnikof Piyade Tüfeği, (1) adet şarjör, (30) adet fişek ile temas araması esnasında Lice -Şenlik mülki sınırları içerisinde (3) adet savunma tipi el bombası ele geçirilmiş,

- Lice Şenlik Köyü Akçapınar Mezrasında terör eylemlerinde kullanılabileceği yönünde istihbari bilgi ve ikiz plaka kaydı bulunan (1) adet araç (mazda marka pick-up) bulunmayı müteakip, Lice ilçesine çekici ile nakil edilmiş,

- Lice-Ecemiş Köyünde PKK terör örgütü propagandası yapma suçundan aranan (1) şahıs yakalanmış,

- Hani ilçesi Yukarıturalı Köyünde gerçekleştirilen adli arama faaliyeti esnasında; Elazığ il Emniyet Müdürlüğü binasına 18 Ağustos 2016 tarihinde gerçekleştirilen patlayıcı yüklü araç saldırısı neticesinde, (3) Polisin şehit edilmesi ve (217) emniyet  görevlisi/vatandaşın yaralanması olayının şüphelisi (2) ve söz konusu şüphelileri evinde saklayan (1) kişi olmak üzere toplam (3) terör örgütü işbirlikçisi/şüphelisi 28 Mart 2017 günü saat 20.30 sıralarında yakalanmaya müteakip, Cumhuriyet Savcısının talimatyı gereğince göz altına alınmıştır.

Bölgemizde yaşayan vatandaşların huzur ve güvenliğinin sağlanması ve teröristle mücadele kapsamında yürütülen çalışmalara artan bir azim ve kararlılıkla devam edilmektedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.