Ehliyette e-sınav sistemi yaygınlaşıyor

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan e-sınav çalışmaları kapsamında 18 ilde, e-sınav ile ehliyet alınabilecek.

Ehliyette e-sınav sistemi yaygınlaşıyor
29 Şubat 2016 Pazartesi 08:50

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), e-sınav uygulamasının ülke genelinde yaygınlaştırılması amacıyla yaptığı çalışmalar hız kazandı. Ankara ve Eskişehir'de bulunan toplam 5 sınav merkezinde Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri (MTSK) sınavı elektronik ortamda gerçekleştiriliyor. 

MEB, uygulamadan verimli sonuç alınması üzerine, İstanbul ve Bursa'nın da aralarında bulunduğu 16 büyükşehirde de ehliyet için e-sınav merkezi açma kararı aldı.

Açılacak e-sınav merkezlerinin 2016 yılının ilk çeyreğinde hizmete girmesi planlanıyor. İstanbul'da 2 e-sınav merkezi açılması planlanıyor. Yeni e-sınav merkezleri sayesinde Türkiye genelinde ehliyet sınavları, 18 ilde toplam 22 e-sınav merkezinde yapılmaya başlanacak.

Haftada 840, ayda 3 bin 360 sürücü kursiyerinin elektronik ortamda ehliyet sınavına alındığını kaydeden bakanlık yetkilileri, e-sınav yapılan aday sayısının yeni merkezlerle birlikte çok daha artacağını ifade etti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.