Edirne Valisi toplu yalak açılış töreni yaptı

Edirne Valisi'nin de katılımıyla il genelindeki 13 yalağın hizmete açılış töreni yapıldı.

Edirne Valisi toplu yalak açılış töreni yaptı
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

 Edirne Valisi Dursun Ali Şahin Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından il genelinde büyükbaş ve küçükbaş hayvanların su içmesi için yapılan 13 yalak için toplu açılış töreni gerçekleştirdi. Vali Şahin tarafından yapılan kurdele kesme töreninde 13 yalak adına tek yalakta tören yapıldı.  Törene ilin sivil ve askeri bürokrasisinden üst düzey isimler katıldı. 

Vali Dursun Ali Şahin tarafından törende yapılan konuşmada yalak hizmetinin küçük görülmemesi gerektiği, ildeki 13 adet yalak açtıkları vurgulandı. Ayrıca yapılan törende hayvanların insanlara kattığı üretim değerleri de mevzu bahis edilerek ülke ekonomisi hayvancılık konularına değinildi. 

Vali Şahin tarafından yapılan açılış konuşmasında şu ifadeler kullanıldı:

"Diyeceksiniz, 'Bu vali, bu küçük sıvat için de mi geliyor'. Bunu küçük görmeyin, bunun arkasında daha 12 tane yapıldı, bu numunelik. Yani bugün bunu açmakla 13 tane sıvatı birlikte açıyoruz demektir. İnsanların su içtiği yere çeşme denir, hayvanların su içtiği yere de ya yalak ya da sıvat denir. Bin 400 büyükbaş ve bin 300 küçükbaş sıvattan su içecek. Bakın sütte bile farklılık olacak."

"Aslında bunun için buraya gelinmez. 13 tane sıvat için bir vali gitmez ama bu hayvanlara verilen değerin bir göstergesidir. Çünkü bir hayvanın kılı bile faydalı, sütü faydalı, dışkısından bile faydalanılıyor. Allah o kadar güzel yaratmış ki Hindular ne yapıyor, buna tapıyor, bu kadar yararlı olduğu için. Tapmak doğru değildir ama onların inancı öyle"

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.