Dolandırıcılar polis,savcı,asker değil artık avukat

Asker, savcı ve polis olarak tanıtarak insanları dolandıran şebekelerin yeni bir yöntem keşfettikleri ortaya çıktı.  Bu kez kendilerini avukat olarak tanıtan dolandırıcılar, banka veya sigorta şirketlerinden tahsil edilmeyen paraların tahsili için devreye girebileceklerini söylüyor. 

Dolandırıcılar  polis,savcı,asker değil artık avukat
27 Eylül 2016 Salı 20:15

Her gün yeni yolları bulanan telefon dolandırıcılığına bir yenisi daha eklendi,avukatlar. 

Her gün değiştirdikleri kontörlü hatlardan rastgele aradıkları kişileri ağlarına düşürmeye çalışan dolandırıcıların yeni yöntemi avukatlık bürolarından arıyormuş gibi yapmak oldu. 

Sahte bir hukuk bürosu ismiyle vatandaşları arayan dolandırıcılar gerçek avukat isimleri kullanarak vatandaştan para sızdırmaya çalıştıkları anlaşıldı. Dolandırıcıların “… hukuk bürosundan arıyoruz, … bankası ya da … sigorta şirketinden sizden haksız olarak tahsil edilmiş 6.000 TL alacağınızın olduğunu tespit ettik. Size vereceğimiz hesaba 350 TL dosya masrafı yatırmanız halinde bu tutarı size en kısa sürede tahsil edip yollayacağız” şeklinde ifadeler kullanarak vatandaşı ikna etmeye çalıştıkları ortaya çıktı. 

Vatandaşın bu tür dolandırıcılık girişimlerine karşı dikkatli olmaları gerektiği ifede edildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.