Diyarbakır Valiliğinden operasyon açıklaması - 12 Haziran 2017

Diyarbakır Valiliği tarafından 28 Mayıs 2017 tarihinde başlayan operasyona ilişkin açıklama yapıldı.

Diyarbakır Valiliğinden operasyon açıklaması - 12 Haziran 2017
12 Haziran 2017 Pazartesi 12:01

Diyarbakır Valiliği, 28 Mayıs 2017 Pazar günü saat: 22.00’dan itibaren başlayan Bayrak-54 Şehit J.Yzb. Fuat OĞUZCAN Müşterek Birlik Operasyonu'na ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada, Diyarbakır'ın 4 ilçesinde 104 köy ve mezralarında terör örgütü PKK mensuplarına yönelik yürürülen operasyon 28 Mayız 2017 Pazar günü başladığı ve hala devam ettiği kaydedildi. Operasyona 18 Komando Taburu, 1.200 Polis Özel Harekat Personeli ve 1.457 Güvenlik Korucusu olmak üzere toplam 10.047 güvenlik personeli katılım sağladı. 

Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Diyarbakır İlinde (4) İlçe (104) Köy ve Mezralarında toplam (1.528 km2) alanda aralarında üst düzey örgüt yöneticilerin de bulunduğu değerlendirilen BTÖ mensuplarını etkisiz hale getirmek, BTÖ ile yasadışı uyuşturucu üretimi ve ticareti yapanlar arasında var olan bağı somut deliller ile ortaya koymak, operasyon bölgesi içerisinde saklanan uyuşturucu maddeleri ve bunları gizleyenleri bularak adalete teslim etmek, bölgede bulunan yerleşim yerlerinde tespit edilen işbirlikçiler ve aranan şahısları yakalamak maksadıyla, (18) Komando Taburu, (1.200) Polis Özel Harekat Personeli ve (1.457) Güvenlik Korucusu olmak üzere toplam (10.047) güvenlik personelinin katılımıyla 28 Mayıs 2017 Pazar günü saat: 22.00’dan itibaren Bayrak-54 Şehit J.Yzb. Fuat OĞUZCAN Müşterek Birlik Operasyonu halen devam etmektedir.
 
11 Haziran 2017 Pazar günü  icra edilen operasyon kapsamında;
 
Adli makamlardan alınan kararlara istinaden (1) köy, (1) mezradaki (5) ev ve eklentilerinde adli arama faaliyeti icra edilmiş,
 
İl Emn.Md.lüğü personelince müşterek oluşturulan (30) Yol Kontrol Noktasında yapılan kontrol neticesinde; (83) araç ve (381) şahsın sorgulaması yapılmış, yapılan sorgulamalar sonucu yoklama kaçağı olduğu tespit edilen (5) şahıs yakalanarak, 1111 Sayılı Askerlik Kanunu gereğince tebligat yapılmasını müteakip serbest bırakılmış, aranma kaydı bulunan (1) “Kayıp Şahıs’’, Yol Kontrol Noktasında yakalanarak göz altına alınmış,
 
BTÖ mensuplarına ait (1) mağara, (3) sığınak ile (1) tünel içinde ve çevresinde yapılan detaylı aramada; (15) adet Antitank Roketatar Mühimmatı, (5) adet Antipersonel Roketatar Mühimmatı, (41) adet PKMS (BİXİ) fişeği, (51) adet muhtelif fişek, (215) adet AK-47 Kaleşnikof Piyade Tüfeği şarjörü, (1) bidon mazot, (1) adet Güneş Paneli, (1) adet Güneş Paneli Şarj Cihazı, (1) adet bağlantı kablosu, (1) adet batarya bloğu, (29) adet Kaleşnikof şarjör kılıfı, (1) takım BTÖ kıyafeti, (1) adet sırt çantası, (1) çift kar botu, çok miktarda örgütsel doküman, sıhhi malzeme ile yaşam malzemesi ele geçirilmiş,
 
Cumhuriyet Savcılığının talimatı gereğince tespit edilen  tünel, mağara ve sığınak kullanılamaz hale getirilmiş, sığınaklar içerisinde bulunan çok sayıda sıhhi malzeme, örgütsel doküman ile yaşam ve giyim malzemeleri yerinde imha edilmiştir.
 
Bölgemizde yaşayan vatandaşların huzur ve güvenliğinin sağlanması ve teröristle mücadele kapsamında yürütülen operasyonel faaliyetlere artan bir azim ve kararlılıkla devam edilmektedir.
 
Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.