Diyarbakır'ın 8 mahallesinde sokağa çıkma yasağı

Diyarbakır'ın üç ilçesine bağlı 8 mahallede, PKK'ya düzenlenecek operasyonlar nedeniyle sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Diyarbakır'ın 8 mahallesinde sokağa çıkma yasağı
13 Kasım 2016 Pazar 09:40

Terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenecek operasyon dolayısıyla, Diyarbakır'ın Lice, Hani ve Kocaköy ilçelerine bağlı 8 mahallede sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada, ilçede dağlık ve ormanlık alanda  faaliyet yürüten, aralarında üst düzey örgüt yöneticilerinin de bulunduğu  değerlendirilen teröristler ve iş birlikçilerinin etkisiz hale getirilmesi,  bölgede teröristlerce kullanıldığı değerlendirilen sığınak, barınak, depo  alanları ve uçaksavar mevzilerinin tahrip edilmesi ve malzemelerin ele  geçirilmesi amacıyla operasyon düzenleneceği belirtildi.

Operasyon icra edilecek bölgelerde halkın can ve mal güvenliğini  sağlamak amacıyla İl İdaresi Kanunu'nun ilgili maddesi gereğince, sivillerin  zarar görmemesi için Lice'nin Güçlü ve Gömeç, Hani ilçesinin Kırım, Gökçe, Yavan  ve Soylu ile Kocaköy'ün Yazıköy ve Şaklat mahallelerinde 13 Kasım saat 05.00'ten  itibaren sokağa çıkmanın yasaklandığı ifade edilen açıklamada, yasağa uymanın can  ve mal güvenliği açısından büyük önem arz ettiği kaydedildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
mahmut demirkolllllu - 7 yıl önce
sokak yasağı uygulanan yerlerin çevresinde dolaşanların takibe alınması.O yerdeki hdp kck yetkililer pkk nın sığınak depo ve mevzilerini bilir.Onları ifşa etmeye çalışmalı.Kamera kayıtlarında (pkk eylemlerinde anıran havlayan)yabanileri tek tek yakalayıp konuşturmalı.Bu sokağa çıkma yasağı o bölgeyi mikroplardan temizlemeye yaramalı.Aynı uygulana genişletmeli.PKK lıların da varlığına el koymalı..Gerekirse maağarada demir kafeslere hapsedilmeli..PKK lı hainlerin resim ve isim listesi ilçede panolara asılmalı.gören yakalatanlara para verilmeli..Güvenlik güçlerinden pkk ile teması olan varmı?araştırmalı.Hainlerin amacı ve destek olanların cezaları bir kitapcıkla ahaliye dağıtılmalı.Kanı ve sütü bozk pkk lılara lanet olsun