Diyanet'ten binlerce öğrenciye umre turu

Diyanet İşleri Bakanlığı, 4 bin öğrenci için özel umre turu düzenleyecek. İşte Diyanet'in özel umre turuna katılmak için aranan şartlar ve fiyatları...

Diyanet'ten binlerce öğrenciye umre turu
31 Ocak 2017 Salı 11:21

​Diyanet İşleri Başkanlığı açıklamasında 4 bin öğrenciye özel umre turu düzenleyeceğini söyledi. Üniversite öğrencileri arasında ilahiyat ve İslami ilimler fakültelerinde okuyanlar başta olmak üzere tur başvurusu 10 Şubat'a kadar yapabilecek.

Öğrencilere bilgi, görgü, tecrübe, dini duygu ve motivasyonlarının artırılması için yapılan tur 6-7 gün sürecek. Mekke'de 4-5, Medine'de ise 2 gün kalınacak. 3 kişilik odalarda kalacak olan öğrenciler için kişi başı fiyat olarak 2 bin 250 TL ödenmesi gerekiyor. Ayrıca öğrencilerin 25 yaşını doldurmaması, Türk Hava Yolları miles&smiles üyesi olması isteniyor. Eğer  Türk Hava Yolları miles&smiles üyesi değilseniz "https://www4.thy.com/tkmiles/membersignin.tk?lang=tr" internet adresinden yapabilirsiniz.

Umre projesi hakkında açıklama bulunan Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Dursun Aygün, şu sözlerle bilgilendirme de bulundu:

"İlk kafile için son müracaat tarihi 10 Şubat. İlk kafile 22 Şubat'ta Sabiha Gökçen Havalimanından hareket edecek. Turlarımız haftada 4 gün, 80'er kişi olarak planlandı. Her grubun başında en az bir sorumlu öğretim görevlisi bulunacak." 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.