Diyanet'ten açıklama: Kızılay'a zekat verilebilir

Diyanet İşleri Başkanlığı yaptığı açıklamada, isteyen vatandaşların zekatlarını Kızılay'a verebileceklerini açıkladı.

Diyanet'ten açıklama: Kızılay'a zekat verilebilir
11 Haziran 2016 Cumartesi 11:39

Diyanet İşleri Başkanlığı, isteyenlerin Kızılay'a zekat verebileceğini, Kızılay'ın zekat hesabına para yatırılmasında dinen bir sakınca olmadığını belirtti.

Türk Kızılayı'nın "Vatandaşlar zekatlarını Kızılay'a bağışlayabilir mi?" sorusunu yanıtlayan Diyanet İşleri Başkanlığı, vatandaşların zekatlarını isterlerse Kızılay'ın ilgili hesabına yatırabileceklerini belirterek "Türk Kızılayı'nın zekat hesabına yatırılan paralar, Müslüman toplulukların bulunduğu ülkelerde meydana gelen tabii afet, savaş ve iç karışıklıklar yüzünden mağdur olan kimselerin; temizlik, barınma, giyim ve benzeri ihtiyaçlarının karşılanması amacı ile kullanılıyor. Türk Kızılayı'na ayni olarak verilmesinde dinen bir sakınca yoktur" dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.