Cumhurbaşkanına hakaret soruşturması

20 ilde toplam 53 Kişiye Cumhurbaşkanına hakaret soruşturması başlatıldı.

Cumhurbaşkanına hakaret soruşturması
01 Şubat 2016 Pazartesi 17:31

Isparta Emniyet Müdürlüğü tarafından 20 ili kapsayan soruşturmada özel okul ve kamu kurumlarında görev yapan 53 kişi hakkında soruşturma başlatıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle soruşturma kapsamında ilgili kişilerin sosyal paylaşım siteleri üzerinden teknik takibi sağlandı ve devletin kurum ve organlarına da hakaret edildiği ihbarı üzerine çalışma başlatıldı.

Ağrı, İstanbul, İzmir, Aydın, Antalya, Ordu, Sivas, Van, Hatay, Çanakkale ve Hatay ile birlikte Kütahya, Manisa ve Ankara’yı da kapsayan illerde toplam 53 kişi hakkında soruşturmanın devam ettiği belirtildi. Yönetici ve devlet memurlarına düzenlenen operasyonlarda ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama’ suçundan ve ‘kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret’ istemiyle adli ve idari soruşturma açıldı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.