Cizre ve Silopi'de öğretmenlere 3 gün izin

Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından öğretmenlere SMS gönderilerek 3 gün hizmet içi eğitim alacaklarının bildirilmesi üzerine öğretmenler ilçeyi terk etti.

Cizre ve Silopi'de öğretmenlere 3 gün izin
13 Aralık 2015 Pazar 20:51

Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından öğretmenlere SMS gönderilerek 3 gün hizmet içi eğitim alacaklarının bildirilmesi üzerine öğretmenler ilçeyi terk etti.

Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçelerinde terör saldırıları nedeniyle sokağa çıkma yasağı ilan edileceği söylentisi üzerine bazı vatandaşlar ilçeyi terketmeye başladı. Aralarında öğretmenlerin de bulunduğu bazı ilçe sakinleri, Cizre ve Silopi'den ayrılmak için otogarlara akın etti. Araç bulamayanların bazılar aileleriyle birlikte yürüyerek Nusaybin, İdil ve Şırnak yönüne giderken, bazıları da bavullarıyla birlikte 5 kilometre yürüyerek İpek Yolu'na çıkıp araç bulmaya çalıştı. İlçelerde kalan vatandaşların bazıları ise market ve fırınlarda uzun kuyruk oluşturdu. 

Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından SMS yoluyla bilgilendirilen öğretmenler 3 günlük izni değerlendirmek için yollara düştü. Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından gönderilen ileti şu şekildedir:

"Merkez okullarında görev yapan öğretmenler 14-15-16 Aralık 2015 tarihlerinde hizmet içi eğitime alınacağından belirtilen tarihlerde okullar tatil edilmiştir. İş-Kur personelleri belirtilen tarihlerde okullarda hazır tutulacaktır. Okullarda bulunmayan personellerin işlerine son verilecektir. Bilgilerinize rica ederim." 



İletiyi alan öğretmenler bavullarını yanlarına alarak ilçeden uzaklaşmaya başladı. Öğretmenlerin ve vatandaşlar ilçeden gitmek için yollara düşünce emniyet güçleri tarafından geniş güvenlik önlemleri alındı. İlçelerin giriş ve çıkışları zırhlı araçlarla tutuldu.

Cizre’de 104 okulda 43 bin 127 öğrenciye eğitim veren 1298 öğretmen ve Silopi'de 68 okulda 39 bin 128 öğrencinin bulunduğu ve 1701 öğretmenin görev yapıyor. 

Ayrıca Silopi’de köylerden gelerek pansiyon ve yurtlar kalan öğrenciler de evlerine gönderildi.

Bölücü terör örgütü PKK mensupları tarafından değişik mahallelere açılan hendek ve kurulan barikatlar nedeniyle ilçede yakın zamanda sokağa çıkma yasağının ilan edileceği tahmin ediyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 8 yıl önce
Durmak yok. O bölgedeki çocukların herkesten daha çok eğitime ihtiyacı var.