CHP'li Gürsel Tekin'den polislere; "İktidarların kirli oyunlarına alet olmayın"

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Gürsel Tekin, gezi olayları sırasında ölen Ali İsmail Korkmaz'ı anmak için Eskişehir Kurtuluş Mahallesi'ne gitti. 50'ye yakın CHP'nin bulunduğu anma töreninr, olay yerine karanfil bırakan Tekin, "Polis kardeşlerime sesleniyorum; İktidarların kirli oyunlarına, kirli tuzaklarına alet olmayın." dedi.

CHP'li Gürsel Tekin'den polislere; "İktidarların kirli oyunlarına alet olmayın"
11 Temmuz 2016 Pazartesi 10:30

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Gürsel tekin yaklaşk 50 CHP'lininde katılımıyla, 2 Haziran 2013 yılında gezi olayları sıraasında dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz'ı anmak için Eskişehir'e anma törenine katıldı. Kurtuluş Mahallesi Sanayici Sokak’taki fırının önünde yapılan anmaya Tekin'in yanı sıra Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Eskişehir Odunpazarı Belediye Başkanı CHP’li Kazım Kurt, CHP İl Başkanı Sinan Özkar ile 50’ye yakın partili katıldı. Anma törenine katılanlar, Ali İsmail Korkmaz’ın dövüldüğü yere karanfil bıraktı.

Anma töreni sonrasında konuşan Gürsel Tekin, polislere seslendi. Tekin, "Gezi Parkı olaylarında Cumhurbaşkanı Erdoğan, talimatı kendisinin verdiğini belirtmesine rağmen ne gariptir ki bu polislerin tamamı sürgüne tabi tutuldu. Bir kısmı şu anda cezaevlerinde, bir kısmı yurtdışına kaçmak zorunda kaldı, çoğu da emekli oldu. Polis kardeşlerime sesleniyorum; İktidarların kirli oyunlarına, kirli tuzaklarına alet olmayın. 90’lı yıllardaki polis ağabeylerinize bakın. Onlar da aynı durumda. İktidarın kirli oyuncağı haline gelirseniz sürgüne tabi tutulursunuz, yok sayılırsınız, cezaevlerine atılırsınız. Sizin yapmanız gereken, devletin temel görevi, kolluk kuvvetlerinin temel görevi insanların can güvenliğinin garantisidir. 19 yaşındaki gencecik bir çocuğu öldürebilecek kadar haksızca, insanlığını kaybetmiş devlet memurlarını düşünmek bile istemiyorum" dedi.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.