Belediye başkanını baltayla tehtit etti, savcılık serbest bıraktı

Zonguldak'ın Kilimli İlçesi Çatalağzı Beldesi'nde Belediye Başkanı CHP'li Adnan Akgün, şiten çıkarılan taşeron işçi Alparslan D.'nin, makamına elinde baltayla girdi. Belediye başkanının karşısına geçen işçi, elindeki baltayı sallayarak, belediye başkanını tehtit etti.

Belediye başkanını baltayla tehtit etti, savcılık serbest bıraktı
12 Temmuz 2016 Salı 11:38

Zonguldak'ın Kilimli İlçesine Bağlı Çatalağzı Belediyesi'nde işten çıkarılan teşeron işçi, belediye başkanının odasına baltayla girdi. Alkol ve madde bağımlısı kullandığı belirtilen işçi, Belediye Başkanı Adnan Akgün'ün odasına baltayla girdi. Bayramın üçüncü günü gerçekleşen olayda Belediye Başkanı, bayram ziyaretlerini makam odasında gerçekleştirdi sırada, Alkollü olduğu iddia edilen Alparslan D. isimli kişi elindeki baltayla Belediye Başkanı'nın odasına girdi. İşten çıkarıldığını hazmedemeyen Alparslan D., "Böyle mi olması gerekiyordu? Gerekmiyordu değil mi. Arkamdan film çevirenler. Yazıklar olsun" diyerek elindeki baltayı sallayıp dışarıya çıktı.

Başkan Akgün, olayın ardından polisi arayarak şikayette bulundu. Başkan Akgün, odada bulunan bir kişinin cep telefonuyla çektiği tehdit anına ilişkin görüntüyü de polise delil olarak sundu. Görüntüde, Alparslan D.'nin Başkan Akgün ile tehditkar bir şekilde konuşarak elindeki baltayı salladığı görülüyor.
Başkan Akgün, Alparslan D.'yi topluma kazandırmak için işe aldıklarını, bir süre alkol ve madde kullanımını bırakmasına rağmen sonra tekrar başladığını söyledi.

Elinde Baltayla başıma dikildi, kendimi nasıl koruyacağım

Alparslan D.'nin elinde baltayla Belediye binaası koridoruna geldiğini ifade eden Belediye Başkanı Akgün, "Elinde baltayla sokağa çıkmaya, insanlara zarar vermeye başladı. Elinde baltayla belediyenin koridoruna geldi. 155'i aradım. Polis geldi ancak almadan gitmiş. Aradan 1.5 saat geçti elinde baltayla tekrar geldi. Makamda elinde baltayla başıma dikildi. Tehditkar bir şekilde yevmiyesinin neden kesildiğini sordu. Polemiğe girdik. Kendisini zar zor ikna ettik. İlçe Emniyet Müdürü, 'Biz alsak bile savcılık bırakıyor' diyor. Aynı arkadaş elindeki baltayı emniyet müdürümüz ya da savcımızın başında sallamış olsa nasıl bir tutum içerisinde olunabilir. Şimdi ben ne yapayım? Emniyet yasal olarak çözüm bulamıyorsa ben kendimi nasıl koruyacağım?" dedi.

Savcılık talimatıyla serbest bırakıldı

Belediye Başkanı Akgün'ün makam odasına elinde baltayla giren ve Akgün'ü tehtit eden, kişi, polis tarafından gözaltına alınmıştı. İfadesi alınan Alparslan D. savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.