Batman Valiliği'nden yasaklamalar

Batman Valiliği, provokatif amaçlı eylemlerin engellenmesi amaçlı kentte 31 Ağustos - 2 Eylül tarihleri arasında basın açıklaması, miting, çadır kurma, oturma eylemi gibi etkinliklerin yasaklandığını bildirdi.

Batman Valiliği'nden yasaklamalar
29 Ağustos 2016 Pazartesi 15:16

Batman Valiliği’nden yapılan açıklamada, bölgede meydana gelen saldırılara dikkat çekilerek, basın açıklaması, miting gibi etkinliklerin 31 Ağustos - 2 Eylül tarihleri arasında yasaklandığını duyurdu.Yapılan açıklamada;
 
"Bölgemizde meydana gelen bombalı eylemlerde kamu görevlileri ile birlikte birçok vatandaşımızın da hayatını kaybettiği ve yaralandığı bilinmektedir. İllegal örgütlerin özellikle insanların toplu olarak bulunduğu açık hava toplantıları, basın açıklamaları, metro ve tren istasyonları, otogarlar gibi yerlere yönelik provokatif amaçlı eylemlerinin engellenmesi amacıyla; terör örgütlerinin planlarının bertaraf etmek, tesis olunan huzur ortamı ile milli güvenlik ve kamu düzeninin bozulmaması, cumhuriyetin temel nitelikleri, devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü ile başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması  amacıyla 2935 Sayılı Olağanüstü Hal Kanunun 11’inci Maddesinin m bendi uyarınca, il genelinde 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunun kapsamında 31.08.2016­ - 02.09.2016 tarihleri arasında yapılacak her türlü yürüyüş, basın açıklaması, miting, çadır kurma, stant açma ve oturma eylemi gibi tüm etkinlikler yasaklanmıştır. " ifadelerine yer verildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.