Ankara Valisi: Saldırı olmaması için 49 noktayı kapatıyoruz

Ankara Valisi Ercan Topaca, Yılbaşı için Başkentte gerekli önlemlerin alındığını belirterek 5.800 civarında personelin görev başında olacağını ve başta Kızılay olmak üzere araç trafiğine kapalı bölgede güvenlik tedbirlerinin artırılacağını söyledi.

Ankara Valisi: Saldırı olmaması için 49 noktayı kapatıyoruz
31 Aralık 2016 Cumartesi 18:09

Topaca, valilikte düzenlediği basın toplantısında, Ankara'da yılbaşı akşamı dolayısıyla alınacak güvenlik tedbirlerini açıkladı.

Türkiye'de yılbaşı gecelerinin normal zamanlara oranla daha hareketli geçtiğini anımsatan Topaca, vatandaşların yılbaşı gecesini güvenli bir şekilde geçirebilmeleri için 5.800 civarında personelin görev başında olacağını ve başta Kızılay olmak üzere araç trafiğine kapalı bölgede güvenlik tedbirlerinin artırılacağını söyleyen Vali Topaca, “Bu kapsamda biz özellikle yoğun olacağını düşündüğümüz, insanların bulunacağını düşündüğümüz alanları trafiğe kapatıyoruz. Bu uygulama 31 Aralık Cumartesi akşamı yaklaşık 20.00'de başlayıp sokaklarda insan yoğunluğu kalmayıncaya, eğlence mekânları boşalıncaya kadar devam edecek.” ifadelerini kullandı. 

Tedbirlerin sadece bu sayılanlardan ibaret olmadığını söyleyen Vali Topaca, “Ankara’nın değişik yerlerinde Arjantin Caddesi olsun, Filistin Caddesi olsun yine Çankırı Caddesi olsun, Maltepe civarındaki, Ümitköy’deki Park Caddesi olsun buralarda da yoğun tedbirlerimiz oldu. Vatandaşlarımızın güvenlik kuvvetlerimize, polislerimize, askerlerimize, jandarmamıza tedbir alan yardımcı olmalarını özellikle istirham ediyoruz. Bu tedbirleri, vatandaşlarımızın güvenliği için, kentimizin güvenliği için alıyoruz. Vatandaşlarımızdan da polisimize, jandarmamıza, güvenlik tedbirlerinin uygulanmasını kolaylaştırmaları konusunda özellikle yardım istiyoruz. Bu akşam 12 tane de atlı devriyemiz olacak. Kızılay’da ve bu saydığım bazı bölgelerde olsun atlı polisler de görev yapacak. 49 noktada da araçlarla kapama yapıyoruz. 49 tane kamyon türü araçlarla, herhangi bir şekilde araçla saldırı ihtimaline karşı, 49 noktayı da kapattığımızı ifade etmek istiyorum. Arkadaşlar yine ilimizde bulunan bizim düşündüğümüz 80 civarında umuma açık eğlence ve istirahat yeri, resmi adı gazino olabilir kafe olabilir, 80 civarında alkollü içki servisinin de yapıldığı bazı yerler, eğlence mekânlarında yine kontrollü giriş olacaktır. Çünkü oralarda yılbaşı dolayısıyla bazı grupların herhangi bir şekilde müdahale etmesini önlemek, herhangi bir eylemin yapılmasına fırsat vermemek için oralarda belli bir kontrolden geçirerek alacağız. Bu işletmelerin sahiplerine de tebligat yaptık, özellikle rica ediyoruz. Bu konuda onlardan kendi özel güvenlik personeli olanların bu hususta bize yardımcı olmaları gerektiğini düşünüyoruz. Biz dolayısıyla oraları da eğlence mekânlarını da sıkı bir şekilde kontrol ve denetimden geçiriyoruz.

Ayrıca trafik yönünden de kentimizin muhtelif yerlerinde çok sayıda asayiş uygulaması olacaktır. Bundan da tabii il genelinde, ilçelerimiz de dâhil olmak üzere bu saydığımız görevleri yapmak üzere toplamda 5.800 civarında personelimiz görev yapacaktır.

Diğer bir güvenlik tedbiri olarak “alkollü içki servisinin de yapıldığı bazı yerler eğlence mekânlarında yine kontrollü giriş olacaktır” diyen Vali Topaca, “Biz dolayısıyla oraları da eğlence mekânlarını da sıkı bir şekilde kontrol ve denetimden geçiriyoruz” dedi.

Bu gece gıda denetiminin yoğunlaştırılacağını söyleyen Vali Topaca “Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğümüze bağlı uzmanlarımız tarafından, denetçilerimiz tarafından, gıda denetimleri de yapılacaktır. Vatandaşlarımızın hijyen, miadı dolmamış, temiz, daha kaliteli ürünlere erişimini sağlayacak şekilde tedbirlerimiz olacak.” dedi. 

“Yine aynı şekilde Ankara ilimizde bulunan 88 elçilik, elçi evi, yabancı temsilcilik olmak üzere 156 noktada da var olan tedbirlerimize ilave bazı güvenlik tedbirleri alıyoruz. Ayrıca şehrimizin girişlerinde çıkışlarında uzun zamandır devam ettirdiğimiz arama ve yol kontrolü faaliyetleri de kesintisiz bir şekilde sürüyor. Bugün de yoğunlaştırılmış bir şekilde kentimizin girişlerinde, bütün ilçelerimizin girişlerinde jandarma ve polis tarafından uygulanan arama ve yol kontrolü faaliyetleri devam edecektir.

Ben bu tedbirlerle yılbaşının ilimizde, Ankara’mızda huzurlu bir şekilde geçmesini temenni ediyorum, umuyorum. Vatandaşlarımızın da bu vesileyle yeni yıllarını kutluyorum. 2017 yılının onlara hayırlar getirmesini, güzellikler getirmesini, ülkemiz için de barışın, huzurun, insanlık için aynı şekilde barışın, huzurun, kardeşliğin, dostluğun, barışın 2017 yılı içerisinde daha böyle kuvvetli bir şekilde hissedildiği bir yıl olmasını diliyorum.”

İnsanların güvenliğini her şeyin üzerinde tuttuklarını belirten Topaca, “Onu sağlayabilmek için de bazı yerlerde aldığımız 'kontrollü giriş veya alanın araçtan arındırılması ya da giren çıkan kişilerin üstlerinin aranması' gibi yöntemler sadece bize mahsus değil bütün dünyada uygulanan yöntemlerdir." dedi. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.