20 öğretmene FETÖ soruşturması

KHK ile ihracı yapılan ve Özel Nilüfer eğitim Kurumları'nda çalışan 20 öğretmen hakkındaki Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında adliyeye sevk edildi.

20 öğretmene FETÖ soruşturması
20 Mart 2017 Pazartesi 13:31

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında KHK ile ihracı yapılan ve OHAL kapsamında kapatılan Özel Nilüfer eğitim Kurumları'nda çalışan öğretmenler için İstanbul, Mudanya, Yenişehir ve Mustafakemalpaşa ilçelerinde operasyon yapıldı. 

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan operasyonda haklarında gözaltı kararı bulunan 59 şüpheliden 33'ü gözaltına alındı. Şüpheli öğretmenlerden 13 kadından 6'sı sevk edildikleri mahkeme tarafından tutuklanırken 7 kişide adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

Ayrıca, 20 şüpheli öğretmeninde 'Terör örgütüne üye olmak' ve 'terörizmin finansmanının önlenmesine dair kanuna muhalefet etmek' suçlamaları nedeniyle adliyeye sevk edildiği öğrenildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.