127 kişilik katiplik için 2 bin 540 başvuru

Türkiye genelinde yapılan ve toplam 810 kişinin alınacağı icra katipliği için bugün klavye sınavı yapıldı. Adaylar sabahın erken saatlerinde Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı önünde uzun kuyruk oluşturdu.

127 kişilik katiplik için 2 bin 540 başvuru
04 Şubat 2017 Cumartesi 18:14

Ekonomideki kötüye gidiş, halka işsizlik olarak geri dönüyor. Her 5 gençten birinin işsiz olduğu Türkiye’de işsizlik, bu kez de Adliye önlerinde gün yüzüne çıktı. İcra Katipliği sınavına başvuran binlerce kişi kuyruk oluşturdu. İstanbul’da 127 icra katibi alımı için 2 bin 540 kişi başvurdu. 

Heyecanla bekleyişlerini sürdüren bazı adayların ellerinde klavye olduğu görüldü. Adaylar sırayla klavye sınavına alındı.

KPSS sınavından 70 ve üzeri puan alanların başvurmaya hak kazandığı sınav için adayların 3 dakikada en az 90 kelime yazması gerekiyor. Her adaya “F” ve “Q” olmak üzere seçenek sunuluyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.