101 MEB Personeline Bylock Gözaltısı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamından, MEB'den ihraç edilen 101 MEB Personeli hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Örgütün şifreli haberleşme programı Bylock kullandığı belirlenen 101 kişiden, 74 kişi gözaltına alındı.

101 MEB Personeline Bylock Gözaltısı
15 Haziran 2017 Perşembe 13:15

Fethulahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik operasyonlar hız kesmeden devam ediyor. Milli Eğitim Personeline yönelik soruşturmada FETÖ'nün gizli haberleşme programı "ByLock" kullandığı gerekçesiyle 101 şüpheliden 74'ü yakalandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, FETÖ/PDY'ye üye olduğu ve Bylock kullandığı gerekçesiyle eski MEB personeli 101 kişi hakkında gözaltı verildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen eş zamanlı operasyonda, aralarında okul müdürü, müdür yardımcısı ile öğretmenlerin bulunduğu 74 şüpheli gözaltına alındı.

Polis ekiplerinin 27 şüphelinin yakalanması için başlattığı çalışmalar sürüyor. Gözlatı kararı çıkarılan personelin KHK ile ilhraç edildiği, 9 unun ise açığa alındı ifade edildi. 

Bu arada haklarında gözaltı kararı çıkartılan şüphelilerden 92'sinin daha önce ihraç edildiği, 9'unun da açığa alındığı öğrenildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.