TEOG sınavına nasıl çalışmalı? TEOG'da başarılı olmanın sırları

23-24 Kasım'da yapılacak TEOG sınavına sayılı günler kaldı. Peki TEOG'da başarılı olmak için nasıl çalışılmalı? Öğrenciler son günlerde başarılı olmak için neler yapmalı? İşte detaylar.

TEOG sınavına nasıl çalışmalı? TEOG'da başarılı olmanın sırları
14 Kasım 2016 Pazartesi 18:03

Yüzbinlerce öğrencinin gireceği Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavına az bir zaman kala öğrenciler, başarılı olmak için nasıl çalışmaları konusunda araştırma yapıyor. Kalan bu kısa süreyi iyi değerlendirmek isteyen 8 inci sınıf TEOG öğrencileri için sınavlara nasıl çalışmalı ile ilgili bilgileri derledik.

Elbette TEOG sınavlarını normal okulda gördüğümüz sınavlar gibi değerlendirmeliyiz. Bu yüzden okulda öğretmenin ders anlatımını iyi dinlemek gerekiyor.

- Okulda devamsızlık yapmayarak dersleri planlı ve düzenli bir şekilde sürdürmemiz gerekiyor. 

- MEB tarafından öğrencilerin erişimine açılan TEOG kazanım testlerini çözerek, eksik konularda kazanım sağlayabiliriz.

- Hangi konudan veya dersten eksik olduğunuzu düşünüyorsanız, sınava kadar o konu ve ders hakkında bilgilerimizi tazelememiz gerekiyor.

- Sınavlarda en önemli noktalardan biriside zamanı iyi değerlendirmektir. Özellikle sınavdan önce testler çözerek zamanınızı sorular üzerine yaymanız büyük fayda sağlayacaktır.

- TEOG sınavlarında ilk yapılan 1. Dönem sınavları büyük önem arz ediyor. TEOG 1. Dönem sınavından yüksek puan alarak, TEOG 2. Dönem sınavına daha rahat kafa ile girebilirsiniz. 

- Bir konu hakkında kendinizi yeterli görmüyorsanız, o dersin öğretmeni iletişime geçerek, merak ettiğiniz ve yapamadığınız soruları sormanız büyük oranda tavsiye ediliyor. 

- Matematik ve Fen sınavlarında ezberden kaçının ve sorunun mantığını anlamaya çalışın. 

- Türkçe, Tarih ve Din Kültürü sınavlarında sürekli tekrar ile eksik bilgilerinizi pekiştirebilirsiniz. 


Etiketler; #TEOG
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
derya - 7 yıl önce
bu site muhteşem
Avatar
pınar - 7 yıl önce
ben ce bu site bir harika
Avatar
beyza - 7 yıl önce
Teşekkürler beni motive ettiniz