Yurtdışından gelen gurbetçilere cep telefonu süprizi

BTK'nın değiştirdiği yönetmeliğe göre, Türkiye'ye gelen gurbetçiler telefon kayıtlarını kayıt altına almaksızın 120 gün süre ile kullanabilecekler.

Yurtdışından gelen gurbetçilere cep telefonu süprizi
17 Kasım 2015 Salı 01:00

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) harekete geçti Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun açıklamasının ardından harekete geçti.  BTK, Elektronik Kimlik Bilgisini Haiz Cihazların Kayıt Altına Alınmasına Dair Yönetmelik’te değişiklik yaptı.  Değişen yönetmeliğe göre Türkiye'ye gelen gurbetçiler, telefon kayıtlarını kayıt altına almaksızın 120 gün süre ile kullanabilecekler. Yönetmelik değişikliği Resmi Gazete’de seçimlerden kısa bir süre önce yayınlandı.

Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelikte Türkiye’de cep telefonlarını kayıt altına alındığı Mobil Cihaz Kayıt Sistemi’nde de gerekli değişikliklerin yapıldı. Seçimlerden kısa bir süre sonra hayata geçirilen düzenleme sonrasında Türkiye’ye gelen gurbetçiler cep telefonlarını kayıt altına alınmaksızın 60 gün yerine 120 gün süreyle kullanabilecekler.

Eski uygulamada Türkiye'ye gelen gurbetçilerin cep telefonları MCKS sistemi tarafından otomatik olarak 60 gün sonra görüşmeye kapatılıyordu. BTK tarafından yapılan yeni düzenleme ile gurbetçiler Türkiye’ye geldikleri zaman 120 gün süreyle cep telefonlarını kullanmaya devam edecek.


Etiketler; #gurbetçi #BTK
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.