Yılın İlk Amiral Gemisi Oppo R9 ve R9 Plus Tanıtıldı

Oppo'nun bu yılki gözdeleri R9 ve R9 Plus'un resmi tanıtımı gerçekleştirildi. İşte fiyat ve teknik detayları...

Yılın İlk Amiral Gemisi Oppo R9 ve R9 Plus Tanıtıldı
18 Mart 2016 Cuma 10:10

2016 yılı da her geçen seneki gibi akıllı telefon üreticilerinin bol rekabetiyle sürecek. Bu yılın ilk satışa çıkan amiral gemisi ise Oppo R9 ve bir üst segment modeli R9 Plus oldu. 24 Mart itibariyle bütün dünyaya dağıtılmaya başlanacak. Çin menşei firmanın hedefinde 34 milyon satış hedefi var.

Oppo R9 Plus Bugüne Kadarki En Yüksek Pil Hacmine Sahip

Resmi tanıtımlarında teknik özellikleri duyurulan modeller akıllı telefonunun batarya ömrüyle sorun yaşayanlar için umut verici. Oppo R9 Plus’ın batarya hacmi 4120 mAh değerinde. Bugüne kadar üretilen en yüksek batarya hacmi (akıllı telefonlar için) 3600 mAh olmuştu. Telefona sahip olan kimseler cihazlarını gün boyu durmadan kullansalar dahi ortalama 35 saat, ideal kullanımda 68 saat, normalin altında kullanımda ise 130 saat şarj ihtiyacı yaşamayacaklar.

Oppo R9 ve Oppo R9 Plus Teknik Özellikleri

Oppo R9 Plus 6 inç genişliğinde büyük bir ekran ile geliyor. Bununla birlikte Full HD çözünürlüğe, yani 1080x1960 çözünürlüğe sahip. Qualcomm’un güvenilirliğine “kalıbımızı basarız” dediği Snapdragon 652 işlemci çipseti ve 4 adet Cortex A72, ek olarak 4 adet Cortex A53; toplamda üst segment 8 çekirdek ile birlikte Oppo R9 Plus’ın Antutu testlerini yerle bir edeceğini şimdiden söyleyebiliriz. İşlemci yönünden hiçbir sıkıntı çıkarmayacaktır, ki 4 GB RAM belleği de uzun süre yeterliliğini koruyacaktır. Son olarak 16 megapiksel arka ve “ön” kamerası bulunuyor. Yani gerçekten de “ön” kamerayla istediğiniz kalitede fotoğraf ve videolar çekmek artık mümkün.

Oppo R9 ise Plus modelinin biraz daha orta segmente yaklaştırılmış hali. Yinede donanımsal açıdan herhangi bir düşüklüğü yok. Ekran genişliği 5.5 inç ve 1080x1960 çözünürlükte. Gorilla Glass 4 korumasının olduğunu da belirtelim. Çipset ise bu sefer Qualcomm’dan değil, MediaTek’ten. Helio P10 çipseti denenmedi ancak MediaTek’in önceki modellerinin hiçbir zaman “uzun ömürlü” olamadığı biliniyor. Açıkçası işlemci seçimi yanlış olmuş, Snapdragon 652 burada da tercih edilmeliydi. İşlemciye 4 adet 2.000 gHz’lik Cortex A53 destek veriyor. 4 GB RAM bellek de yerinde. Arka kamera 16 mp, ön kamera ise 13 mp değerinde tutulmuş.

Oppo R9 ve Oppo R9 Plus Fiyatı

Ülkeden ülkeye mutlaka “büyük” farklılıklar olacağı bilinse de, Oppo şirketi dağıtım bedeli olarak şu fiyatları açıkladı: Oppo R9 için 430 Dolar, Oppo R9 Plus için 510 Dolar. Ülkemizdeki tahmini satış fiyatı ise Oppo R9 için 2.150, Oppo R9 Plus içinse 2460 TL civarlarında.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.