Yapa zaka çalışmalarına Toyota da katıldı

Japon otomotiv şirketi Toyota, yapay zeka ve robotik çalışmalar yapmak üzere ABD'nin Silikon Vadisi'nde araştırma şirketi kurdu. Şirket, 5 yılda 1 milyar dolar tutarında yatırım yapacak.

Yapa zaka çalışmalarına Toyota da katıldı
07 Kasım 2015 Cumartesi 09:17

Toyota Research Enstitu isimli bir şirket kuran Toyota ABD'nin Silikon Vadisi'nde yapay zeka araştırmaları yapacak.  Önümüzdeki 5 yıllık bütçesinin belirlendiği araştırma şirketinin Toyota otomobillerde kullanılack öğrenen teknolojiler üretmesi hedefleniyor. 

Japon otomotiv devi Toyota'nın yapay zeka ve robotik araştırmalar konusunda çalışma yapan uluslararası şirketler arasında yer alması bu alana yapılan yatırımların parasal büyüklüğünü de arttırdı. Yalnızca Toyota bu alanda 1 milyar dolarlık bir bütçeyi 5 yılda kullanmayı hedefliyor. Bu da yılda yaklaşık 200 milyon dolarlık bütçe anlamına geliyor. 

Toyota Motor Başkanı Akio Toyoda, yaptığı açıklamada, 2016 Ocak ayından itibaren Palo Alto'da Stanford Üniversitesi yakınında 200 çalışanlı bir araştırma şirketi kuracaklarını bildirdi.

Bu amaçla DARPA Robotics Challenge’den Gill Pratt’ı yeni çalışmanın başına getiren Toyota'nın, Stanford Üniversitesi ve Massachusetts Institute of Technology'den (MIT) yüksek düzey mühendisler dahil yaklaşık 200 kişiyi işe alacağı belirtildi. Otomatik bir otomobil üretmek için kullanılacak araştırma enstitüsünün otomatik fren gibi sürücülere kazalardan kaçınma konusunda yardımcı olabilecek teknolojilere odaklanacağı açıklandı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Serap - 8 yıl önce
Toyo toyota çıkarım senle her yola