Twitter Onuncu Yılını Kutluyor!

Twitter 10 yıl önce bugün kurulmuştu. Şirket genelinde ve sosyal ağ üzerinde kutlamalar yapıldı.

Twitter Onuncu Yılını Kutluyor!
21 Mart 2016 Pazartesi 19:17

Sosyal medya sitelerinden Twitter bugün 10. yılını kutluyor. Jack Dorsey tarafından 21 Mart 2006’da kurulan Twitter kısa bir sürede yaygınlaşıp dünyanın en çok kullanılan sosyal ağlarından biri oldu. 140 karakterle durumu, düşünceyi anlattıran özgün bir sosyal ağ. Bununla ilgili Jack Dorsey şöyle demişti: “Twitter yaygınlaşıyor; çünkü alternatiflerinden çok daha basit bir işleyişe sahip. Kullanıcılar düşündükleri şeyi olabildiğince kısa ve öz anlatmak zorundalar. Başta bunu bir dezavantaj olarak görmek mümkün tabii ama işlerin nasıl basitleştiğini deneyip görenler bir daha vazgeçemiyorlar.”

Twitter onuncu yılını kutlamak için elbette kendi ofislerinde birer etkinlik düzenledi. Ayrıca site üzerinden de bir teşekkür ve reklam videosu yayınladı. 329 milyon aktif kullanıcısıyla şuanda dünyanın en çok tercih edilen ikinci sosyal ağı. Birincilik Facebook’ta, ki bir milyarı aşkın kullanıcıya sahip.

Twitter’ın 10 yılda geldiği noktaya kısa bir bakış atmak gerekirse; dakikada 100 bin tweet atılıyor, her gün 20 bin yeni kullanıcı (gerçek), 40 bin ek kullanıcı (yumurta hesap) katılıyor, toplam kayıtlı kullanıcı sayısı 5 milyarı aşkın, aktif kullanıcı sayısı 329 milyon (ortalama) ve şirket en çok kâr edenler listesinde ilk 10’da yer almakta.

Geçen yıl çıkardığı Periscope isimli canlı yayın uygulaması ile de büyük bir başarı yakalayan sosyal ağın sonraki hamleleri merakla bekleniyor. Küçük güncellemelerle devamlılık sağlanacaktır ancak Periscope gibi ciddi atılımlar da önemli.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 8 yıl önce
10 geçti. Benzeri bir şeyi daha üretemedik.