Türksat ve TAI, ABD'de tanıtıldı

Türksat A.Ş ve TUSAŞ Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş (TAI) uydu iletişimi alanında dünyanın en önemli etkinliği olan “Satellite 2016 Kongre ve Fuarı”na katıldı.

Türksat ve TAI, ABD'de tanıtıldı
09 Mart 2016 Çarşamba 07:57

Türksat A.Ş ve TUSAŞ Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş (TAI) uydu iletişimi alanında dünyanın en önemli etkinliği olan Satellite 2016 Kongre ve Fuarına katıldı.

Türkiye’nin tek uydu ve kablo TV operatörü Türksat A.Ş ile savunma ve uzay sanayisinin önde gelen şirketlerinden TAI, ABD’nin başkenti Washington’da 7-10 Mart'ta gerçekleştirilen Satellite 2016 Kongre ve Fuarı’nda ürünlerini tanıttı.

Bu yıl 35’incisi düzenlenen fuara, 150 ülkeden 350’yi aşkın uluslararası şirket katılırken, Türksat A.Ş ve TAI stantlarında sergilenen uydu maketleri ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü.

Fuara, Türksat A.Ş Genel Müdürü Prof. Dr. Ensar Gül, Genel Müdür Yardımcıları Cemal Tunalı ve Şenol Gülgönül, TAI’nın İnsansız Hava Aracı Sistemleri Başkanı Sinan Şenol'ün yanı sıra bazı kurum direktörleri ve teknik uzmanlar iştirak etti.

Türksat A.Ş Genel Müdür Yardımcısı Tunalı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türksat’ın fuara küresel piyasalara açılım girişimleri dahilinde katıldığını anlatarak, “Türksat’ın global bir uydu operatörü olma iddiası var. Bu iddiayı gerçekleştirmek için şu anda sadece burada değiliz, Dubai’de düzenlenen CABSAT’da da takım arkadaşlarımız bulunuyor. Dolayısıyla, sektörün en büyük ve gelenekselleşen bu etkiliğine bir süredir katılıyoruz. Bununla birlikte, büyüme hedeflerimiz çerçevesinde bu yıl 2-3 uluslararası fuara daha katılacağız’’ diye konuştu.

TAI’nın teknik uzmanı Onur Tarakçıoğlu ise fuarda gördükleri ilgiden memnun olduklarını dile getirerek, özellikle TAI’nın, Ankara’da bulunan uydu test tesislerini pazarlama açısından önemli bir fırsat yakaladıklarını dile getirdi.

Bu tesislerden dünyada sadece 10-11 tane bulunduğu bilgisini veren Tarakçıoğlu, TAI’nın Avrupa, Asya ve Ortadoğu bölgelerinden potansiyel müşterilerle görüşmelerinin sürdüğünü bildirdi.

Tarakçıoğlu, ayrıca çalışmaları devam eden Türksat 6A ve Göktürk-3 uydu projelerinin uluslararası katılımcıların beğenisini topladığını ifade ederek, sözlerini, “Bizim üçüncü dünya ülkelerine açılmak gibi bir misyonumuz var. Artık sadece Türkiye’nin değil, diğer ülkelerin ihtiyaçlarını da karşılamak istiyoruz’’ diyerek tamamladı.


Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.