Tesisler "akıllı" olacak

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından başlatılan bir hamle ile yurdun dört bir yanında kendi enerjisini üreterek kullanan akıllı spor tesisleri inşa ediliyor.

Tesisler "akıllı" olacak
17 Kasım 2015 Salı 18:01

 Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılan bir planlama ile Antalya Stadyumu benzeri kendi enerjisini üreten spor tesisleri için çalışmalar başlatıldı.

Bakanlık internet sitesinde yayımlanan bir haberde Bakan Akif Çağatay Kılıç'ın sözlerine yer verildi. Bakan Kılıç bakanlık tesisleşme hamlesi kapsamında yurdun dört bir yanında inşa edilen spor tesislerinin çevre dostu ve kendi enerjisini üretebilecek biçimde olması için çalıştıklarını söyledi.

Bakan Çağatay Kılıç akıllı tesislerin 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine uygun bir şekilde Türkiye'nin vizyonunu oluşturabilecek yapılar olduğunu söyledi. 

Antalya Stadyumu gibi inşa edilecek ekolojik spor tesisleri bölgesel özelliklerini de yansıtacak. Bu kapsamda Sivas'ta inşa edilecek stadyumun yağmur ve kar sularını depolayarak sulamada kullanması planlanıyor. 

Diğer bölgelerde inşa edilecek stadyumların da benzer yapıda ekolojik özelliklere sahip olması için çalışılacak.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 8 yıl önce
Yeni projelerin tamamında kendi enerjisini üreten yapılara yer verilmeli.