Rusya'nın 'S-400' sistemine karşılık Aselsan'dan 'Koral'

Rusya'nın her uçağı vurması için Suriye topraklarına getirdiği S-400 savunma sitemine karşı Aselsan'ın geliştirdiği Elektronik Taarruz Aracı Koral devreye girecek.

Rusya'nın 'S-400' sistemine karşılık Aselsan'dan 'Koral'
03 Aralık 2015 Perşembe 01:03

 Rusya'nın her uçağı vurması için Suriye topraklarına getirdiği S-400 savunma sitemine karşı Aselsan'ın geliştirdiği Elektronik Taarruz Aracı Koral devreye girecek.

Rusya'nın sınır ihlali yapan uçağının düşürülmesi sonrasında nakliye uçakları ile Suriye'ye getirdiği S400 Hava Savunma Sistemi Dünya'da en iyi hava savunma sistemleri arasında yer alıyor. 400 kilometre füze menziline sahip savunma sistemi Suriye topraklarına girecek her uçağı vurma kapasitesine sahip. 

Rusya'nın bu hamlesine karşı Türkiye'nin hamlesi Aselsan'ın geliştirdiği Koral isimli Kara Konuşlu Elektronik Savunma ve Elektronik Taarruz Aracı olacak. Koral Elektronik Taarruz ve Elektronik Savunma Sistemi Suriye sınırına gönderildi.

Peki Koral isimli Elektronik Taarruz ve Elektronik Savunma Sistemi'nin özellikleri nelerdir?

1- Aselsan tarafından geliştirilen Koral, 100 kilometre üzeri mezile sahip savunma aracıdır.

2- Koral, hava savunma sistemlerine direk taarruz yaparak devre dışı bırakabiliyor.

3- Koral, Radar karartma uygulaması yaparak, radarların izleme yapmasını engelliyor.

4- Koral, radarların hedef gözetleme yarıçapını düşürerek Türk uçaklarına koridor açabilecek. Bu sayede Türk Jetleri  Koral tarafından açılan koridorlar sayesinde istediği bölgeye operasyon yapabilecek.

5- Eğer Rus Hava Savunma Sistemi S-400 füzelerini aktifleştirdiği taktirde, Koral devreye girerek radar karartması yapabilecektir. Bu sayede S-400 füzeleri kilit dışı kalıp hedefe ulaşamayacak.

6- Koral sadece S-400 Hava Savunma Sistemi'ne karşı değil Rusya'nın Akdeniz'e gönderdiği S-300 Hava Savunma Sistemi'ne sahip gemileri içinde etkili olacak.


Etiketler; #Koral #Aselsan
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yavuz - 8 yıl önce
2023 vizyonunda tüm silahlarımızı kendimiz yapmalıyız.