Pokemon Go çılgınlığı sürüyor. Şirket 3 günde 9 milyar dolar kâr elde etti

Nintendo'nun piyasaya sürdüğü Pokemon GO oyunu dünyada hızla yayılmaya devam ediyor. Nintendo hisseleri 3 günde 9 milyar dolar artarak büyük bir büyüme gösterdi. Nindendo'nun 3 günlük hasılatı, THY'nin 3 katı kadar oldu.

Pokemon Go çılgınlığı sürüyor. Şirket 3 günde 9 milyar dolar kâr elde etti
12 Temmuz 2016 Salı 14:02

Dünya'da Pokemon Go çılgınlığı sürüyor. 2000'li yılların popüler çizgi filmi Pokemon'un oyunu geçtiğimiz günlerde dünya markası Nintendo tarafından piyasaya sürüldü. İOS ve Android platformu için geliştirilen Pokemon GO'nun 3 günlük hasılatı dudak uçuklattı. Bir anda milyonlarca kullanıcıya ulaşan Pokemon GO ile ilgili detaylar haberimizde.

Japonya'ya bağlı Nintendo şirketi, yeni piyasa sürdüğü Pokemon GO oyunu ile ilgili büyük kazanım elde etti. Tokyo Borsası'nda işlem gören Nintendo hisseleri bugün de yüzde 12,8 yükseliş kaydetti. Son üç günde hisselerdeki toplam yükseliş yüzde 53'ü buldu. Toplam piyasa değeri 20 milyar dolar olan şirket, Pokemon GO oyunu ile birlikte 3 günde hisse değerinde büyük bir artış yakaladı. Nintendo, Pokemon şirketinin yüzde 33'üne sahip. Çok kısa sürede yaşanan bu 9 milyar dolarlık artış (26 milyar TL) Türkiye'nin en değerli şirketlerinden biri olan Türk Hava Yolları'nı (THY) tek başına 3'e katladı. THY'nin bugünkü piyasa değeri 8,1 milyar TL (yaklaşık 2,8 milyar dolar). Yani Nintendo sadece Pokemon GO ile üç günde THY'nin 3 katından fazla değer kazandı.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.