Manisa'da, Avrupa'nın kliması üretilecek

Mitsubishi Electric, yatırım için alınan karara göre Manisa'da ev tipi klima için yatırım yapılacak.

Manisa'da, Avrupa'nın kliması üretilecek
28 Mayıs 2016 Cumartesi 12:10

Mitsubishi Electric, yatırım için alınan karara göre Manisa'da ev tipi klima için yatırım yapılacak. Türkiye'nin dünyadaki konumu, ekonomik potansiyeli ve genç nüfusu dolayısıyla kendileri için öncelikli bir pazar olduğunu belirten Mitsubishi Electric Türkiye Başkanı Masahiro Fujisawa, 2012 yılında Türkiye pazarına girdiğini açıkladı.

Dünyanın önde gelen klima üreticilerinden Mitsubishi Electric Türkiye Başkanı Masahiro Fujisawa, insan ve robotların birlikte çalışacağı tesiste üretilecek klimaların, 2018 yılından itibaren Avrupa pazarına yönlendirileceği bildirerek, Türkiye pazarına girdikten kısa süre sonra önemli mesafe aldıklarını, ürün yelpazesini genişlettiklerini vurguladı. Fujisawa, Türkiye'deki en önemli ürünlerinin fabrika otomasyon, klima ve uydu haberleşme sistemleri olduğuna dile getirdi.

Fujisawa, "Türkiye'de nüfusun genç, büyüyen ve dinamik olması dolayısıyla Marmaray, havalimanı, köprü, baraj gibi altyapı projelerinin artacağını düşünüyoruz. Bu nedenle Türkiye'nin gelişiminde yer almak istiyoruz." ifadesinde bulunurken, şirketin Türkiye'de fabrika kurarak yatırım kararı aldığını belirtti. Fujisawa, "Manisa'da 176 milyon liralık yatırımla klima fabrikası kuracağız. 2018'in ocak ayında Manisa'da ev tipi klima üretimine başlamayı hedefliyoruz. 2020 yılında da 400 kişiyi istihdam edeceğiz." dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.