Line, GSM Operatörlüğü İşine Soyunuyor

Popüler mesajlaşma uygulaması Line'dan önemli haber. Yeni bir GSM operatörü doğuyor.

Line, GSM Operatörlüğü İşine Soyunuyor
25 Mart 2016 Cuma 19:21

Geçtiğimiz yıllarda Türkiye’de de son derece yaygın şekilde kullanılan anlık mesajlaşma uygulaması Line, GSM operatörü şirketine dönüşeceğini duyurdu. 215 milyon kullanıcı sayısını göz önünde bulundurarak Asya ülkelerinde bir GSM şirketi kuracak. İnternet hizmetleriyle tam anlamıyla ilişkili ve sosyal medyayı ön plana koyan bir de planı var. 4.4 Dolar, yani 12 TL gibi bir fiyata bütün sosyal medya uygulamalarına ve sitelerine sınırsız erişim imkanı sağlayacağını şimdiden duyurdu.

Line’ın GSM operatörlüğü macerası Japonya ile başlayacak. Şirketin hedefine göre 2 yıl süresince Japonya ile sınırlı kalınacak ancak sonrasında bütün Uzak Doğu ülkelerine yayılmak hedefleniyor. Küresel çapta ise bugün Whatsapp’ın edindiği konum, oturmak istedikleri taht. Line, Whatsapp’a gelişiyle büyük ilgiler yaratan özellikleri aslında “ilk çıktığında” sunmaya başlamıştı. Reklam ve tanıtımlardan da iyi geri dönüşler aldı ancak Whatsapp’ın yarısına bile gelemedi. 200 milyonluk kullanıcı diliminin sadece 40 milyonu aktif. Şirketin GSM operatörlüğü “yeni bir iş kolu” mu yoksa paçayı kurtarma yöntemi mi, zaman gösterecek.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.