LG K10’a Android 6.0 Güncellemesi Verildi

LG'nin orta segment lideri K10'a Android 6.0 Marshmallow desteği getiriliyor.

LG K10’a Android 6.0 Güncellemesi Verildi
28 Mart 2016 Pazartesi 18:01

LG’nin bir yıl önce verdiği sözü çok sağlam bir şekilde tutuyor olması sevindirici. Android 6.0 ve üst versiyonları amiral gemilerine, mümkün olduğunca ise orta segment telefonlara güncelleme vereceğini söylemişti, ki öyle de yapıyor.

LG K10 gibi orta segment bir cihazın Android 6 güncellemesi alacağı beklenmiyordu. Birçok şirket, cihaz kaldıramayacağı için değil; güncelleme maliyetinden dolayı bu işlemi gerçekleştirmiyor. Snapdragon’un verimlilik üzerine kurulu basit çipset modeli 410’u kullanan K10, Android 6.0 Marshmallow ile çok daha güçlü hale gelecek.

Güncellemenin K10’daki en büyük etkisi kamera çözünürlüğünde fark edilecek. 8 ön, 13 arka MP kamera çözünürlüğü olan cihazın fotoğraf ve video çekme yetenekleri kesinlikle artacak. Görüntüler çok daha net ve sarsıntısız olacak. Yazılımsal desteğin kameralar için ne kadar önemli olduğunu bilmeyen yok. Örneğin; iOS 9.3 işletim sisteminde 12 MP kamera  4k çözünürlüğe ulaşabiliyor. Android 6.0’da ise cihaza göre değişken 13 MP kamera 2 ile 4k çözünürlüklere ulaşabilir. 900 TL’lik bir cihazın böylesine bir güncelleme sonucunda birçok yeni özelliği kullanıcılarına sunduğunu görmek sevindirici.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.