Korkutan açıklama: Ozon deliği genişledi

Dünya Meteoroloji Örgütü yaptığı açıklamada Ozon tabakasında bulunan ozon deliğinin bu yıl rekor bir şekilde genişleyerek Antarktika üzerinde 28,2 milyon kilometrekareye ulaştığını belirtti.

Korkutan açıklama: Ozon deliği genişledi
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Dünya Meteoroloji Örgütü yaptığı açıklamada Ozon tabakasının bu yıl rekor bir şekilde genişleyerek Antarktika üzerinde 28,2 milyon kilometrekareye ulaştığını belirtti.

 

Güneşten gelen zararlı ışınlarına karşı Yerküre'yi koruyan ozon tabakasında oluşan bu deliğin, Antarktika üzerinde bu yıl rekor seviyede genişleyerek 28,2 milyon kilometrekareye ulaştığı ifade edildi.

Dünya Meteoroloji Örgütü , bu sene stratosferdeki aşırı soğuk hava nedeniyle  ozon deliğindeki genişlemenin rekor seviyeye ulaştığını açıkladı. Yıldan yıla değişen bu genişliğin bazı yıllarda ozon tabakasında oldukça küçüldüğünün gözlemlendiği ifade edildi. Örgüt açıklamasında, Antarktika üzerinde ozon tabakasında bulunan deliğin rekor seviyeye ulaştığını, 2 Ekim 2015 tarihinde 28,2 milyon kilometrekareye olduğuna vurgu yaptı.              

Bilim adamı Geir Braathen, Ozon tabakasında meydana gelen deliğin problem olduğunu ve bu problemin sorun olmaya devam ettiği uyarısında bulundu. 

Ozon tabakası ozon gazından oluşan ve atmosferin üst seviyelerinde bulunan bir gaz tabakasıdır. Ozon tabakasının işlevi güneşten gelen Ultraviyole (UV) ışınları olarak adlandırılan zararlı ışınların atmosferden geçmesini engellemektir.Ozon tabakası bir nevi filtre görevi görmektedir.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.