İstanbul'a kar ne zaman kapsayacak?

İstanbul'a kar ne zaman yağması bekleniyor? Sorularına uzmanlardan yeni bir yanıt daha verildi.

İstanbul'a kar ne zaman kapsayacak?
14 Ocak 2016 Perşembe 16:40

 İstanbul'a kar ne zaman yağması bekleniyor? Sorularına uzmanlardan yeni bir yanıt daha verildi.

Tüm Türkiye'de hava sıcaklıkları hissedilir şekilde düşerken; İstanbul'da 18 Ocak Pazartesi hava sıcaklığı 12 derece düşecek.

İstanbul'da hava sıcaklığının düşmesiyle birlikte hissedilebilir sıcaklık 3 derece olacak ve İstanbul kar yağışlı bir havanın etkisi altına girecek.
Marmara'nın kuzey doğusu; İç Ege, İç Anadolu, Karadeniz, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Akdeniz bölgelerinde kar yağışı olacağı tahmin ediliyor.

13 ilde kuvvetli yağış uyarısı

Genellikle yağmur ve sağanak, İç Anadolu'nun kuzeyi, Batı ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile afyonkarahisar, Kütahya, Bilecik ve Siirt çevrelerinde karla karışık ve kar şeklinde görülecek yağışların Doğu Karadeniz, Van ve Iğdır dışında Doğu Anadolu Bölgesi ile Hatay'ın kıyı kesimleri, Adana'nın kuzey ve doğusu, Kahramanmaraş, Osmaniye, adıyaman, Diyarbakır ve Siirt çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.


Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı kuzey ve iç bölgelerde 2 ila 8 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar, genellikle batı ve kuzeybatı, doğu kesimleri, güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Güney Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu ve Güney Anadolu'da kuvvetli (30-60 km/s) olarak esecek.

 


Etiketler; #İstanbula
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.