iPhone'daki bu özellikler herkesi şaşırttı

iPhone'daki yeni özellikler bir kez daha kullanıcıları şaşırttı.

iPhone'daki bu özellikler herkesi şaşırttı
19 Ocak 2016 Salı 23:37

iPhone'daki yeni özellikler bir kez daha kullanıcıları şaşırttı.

Teknolojik gelişmelere en hızlı adapte olan firmalardan biri olan Apple, iOS 9 ile beraber cihazlarına oldukça hoş yenilikler getirdi. Bu yeniliklerden biri de kablosuz bağlantının kötü olduğu yerlerde otomatik olarak bu durumu algılayıp 3G verisi kullanmanızı sağlayan “WiFi Assist” özelliği oldu.

Ancak bazı yenilikler beraberinde getirdiği sistem açıklarından dolayı olumsuz vakaların da meydana gelmesine sebep olabiliyor. Öyle ki iPhone'daki bu özellik de bir kullanıcısına pahayla patladı.

CBS News'de yer alan bir habere göre, Florida'da yaşayan Ashton Feingold adlı bir gence geçenlerde Wi-Fi Assist özelliğini sürekli etkin tutması nedeniyle 2.000 $(yaklaşık 6 bin TL) fatura geldi. iPhone kullanıcısı genç, aylık verisini 144 GB aştığı için bu faturaya maruz kaldı. Hedefte, faturanın bu kadar yüksek gelmesine neden olan Apple'ın Wi-Fi Assist özelliği var. Bu özellik, Wi-Fi sinyalinin düşük olduğuna karar verdiği zamanlarda telefonu Wi-Fi'dan hücresel veriye yani 3G'ye çevirebiliyor. Ve bu özellik, iOS 9 işletim sisteminde varsayılan olarak siz kapatmadığınız sürece açık bir şekilde başlıyor.

Ashton'ın babası Jeff'in CBS'e söylediğine göre aylık faturaları ortalama 250 dolar civarında oluyordu ve kendisi Wi-Fi Assist özelliğinden haberdar değildi. Oğlu da hep Wi-Fi'a bağlı olduğunu zannettiğini söylüyordu. Apple konu hakkında yorum yapmış olmasa da, operatör AT&T, kullanıcılara üç farklı uyarı mesajı ile sınıra yaklaşıldığını duyurduğunu iddia ederek sorunun kendileriyle ilgili olmadığını belirtiyor.

Genel olarak Wi-Fi Assist'in yeterli uyarı vermediği konusunda kullanıcılar hem fikir. Ancak iddialardan biri de, insanların telefonlarını kullanma şekillerinden dolayı hücresel veri harcamalarının arttığına yönelik. Özellikle ‘Netflix' gibi hizmetlerin hücresel veri ile kullanılması, hızlı bir şekilde sınırların aşılmasına ve veri bedellerinin artmasına sebep olabiliyor. Bu arada, iPhone'nun bu özelliğinden dolayı San Jose, Kaliforniya'da bir dava ile karşı karşıya olduğu da belirtiliyor.

Telefonunuzdaki bazı uygulamaların hücresel veriyi kullanmasını engelleyecek şekilde ayarlamanız mümkün. Bu işlem için de birden fazla uygulamayı engellemeniz söz konusu olabilir. Ancak basit bir çözümü daha var ki, o da Wi-fi Assist özelliğini tamamen kapatmak. Böylece en azından kabarık faturaların sürpriz bir şekilde cebinizi yakmasını önleyebilirsiniz. 


Etiketler; #iPhonedaki
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.