İnternet Hız Rekoru Kırıldı! 57 Gbps Fiber Optik Hıza Ulaşıldı!

ABD'de gelmiş geçmiş en yüksek internet hızına ulaşıldı!

İnternet Hız Rekoru Kırıldı! 57 Gbps Fiber Optik Hıza Ulaşıldı!
25 Mart 2016 Cuma 21:07

Her geçen gün teknolojide biraz daha ve biraz daha ileri gidiyoruz. Günümüzde “teknoloji” diyince akla ilk internet geliyor. Her ne kadar ülkemizde düşük hızlarda internete girsek de, ABD Illinois Univercity’de 57 Gbps hıza ulaşıldı, ki bu bir rekor. Önceki en yüksek hız 50 Gbps idi.Bunun anlamı saniyede 57 GB’lık hız ile indirme gezinti yapılabilmesi, megabit karşılığı yaklaşık 400.000’dir.

Türkiye’deki maksimum internet hızı ise 2.000 megabit ile sınırlı. Eğer fiber optik kabloların yerleştirilme işlemi çabucak bitirilirse 2030 yılında “ultra” yüksek hızlarda internete girebileceğiz.

Deney Illinois Üniversite’sinin bilişim laboratuarında gerçekleştirildi. Olumlu sonuçların alınmasıyla birlikte bu hızın dağıtımı ile ilgili çalışmalar da başladı. ABD 15 yıl içerisinde 57 ve hatta daha yüksek Gbps hızlarda internete girebilir.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.