Google ve Youtube’a Neden Girilemediği Anlaşıldı

Google ve diğer Google servislerine bugün yaklaşık iki buçuk saat erişim sorunları yaşandı. Olayın ardından sebebi resmi olarak açıklandı.

Google ve Youtube’a Neden Girilemediği Anlaşıldı
18 Mart 2016 Cuma 17:47

Bugün saat 12.26 ve 14.40 aralığında yaşanan Google, Youtube, Gmail ve Google Drive gibi Google INC hizmetlerine erişim sorunlarının sebebi anlaşıldı. Google şirketinin tüm Balkan ülkelerine ve Türkiye’ye veri dağıtan Bulgaristan’daki sunucu merkezinde bir internet bağlantı problemi gerçekleşti. Fiber ağın geliştirilmesi için yapılan çalışmada hata nedeniyle tüm bağlantı koptu. Bunun üzerine diğer ülkelerdeki yedek sunucular devreye sokulsa da, olağan giriş sayısının karşılanmasında zorluk çekildi ve sitelere erişim yavaşladı.

Google Sansürlendi İddiaları

Erişimin yavaşlatılması akıllara son iki aydır TİB’in hükümet kontrollü uyguladığı “bant genişliği kısıtlama” biçimindeki sansürü geldi. Bakanlıktan konuyla ilgili bir açıklama gelmedi. Ancak TİB’in bu şekilde bir imkanı olduğu herkes tarafından biliniyor. Ülkemizde yaşanan son iki terör saldırısında Facebook ve Twitter tamamen erişime kapatılmak yerine, sitelerin Türkiye lokasyon bant genişliği kısıtlanmış ve dolaylı bir sansür uygulanmıştı. Böylece site yönetimleri hükümete karşı dava açamıyorlar. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.