Google'dan 342 bin liralık fatura

12 yaşındaki İspanyol Jose Javier kurduğu müzik grubunun ün kazanması için  Google'da reklam verme yoluna gitti. 100 bin euroluk (Yaklaşık 342 bin lira) faturayla karşılaşınca şoke oldu.Bugün de Google yaşananların ardından beklenen açıklamayı yaptı.

Google'dan 342 bin liralık fatura
06 Ekim 2016 Perşembe 22:06

İspanya'nın Torrevieja şehrinde yaşayan jose Javier, arkadaşlarıyla kurduğu "Los Salerosos" müzik grubunu internet üzerinden duyurmak ve YouTube'daki videolarını daha fazla kullanıcıya ulaşması için bir plan yaptı.Javier kendisine Google'ın ücretli reklam servisi olan Adwords hesabını açtı.


Adwords hesabını açtı ama başına gelceklerden haberi yoktu.Google'dan aldığı hizmetin bir bedeli vardı.Paralı bir hizmetolan reklem kanalın'dan 100 bin euro'luk bir faturayla karşı karşıya geldi.


Javier'in annesi Inma Quesada, El Pais gazetesine yaptığı açıklamada oğlunun yaptığından haberi olmadığı, onun sadece yeni enstrümanlar almak için online bir maceraya atıldığını düşündüğünü söyledi.


Google'da olaylara daha fazla sesiz kalamayıp açıklama yaptı.Açıklamada;


"Bu durumu analiz ettik ve bu kullanıcıdan herhangi bir ücret tahsil etmedik. Kullanıcının bekleyen Adwords ödemesini de iptal edeceğiz. Google AdWords'ün de aralarında olduğu birçok online hizmet yaş sınırlaması poliçelerini zorunlu kılıyor. Aile çevresini internette güvende tutmanın ne kadar önemli olduğunun farkındayız, bu yüzden ebeveynler için "Güvenlik Merkezi" uygulamamız da var. "

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.