Facebook ve Twitter DNS değiştererek girme - Facebook Twitter VPN giriş nasıl yapılır?

Sosyal medya Facebook, twitter, instagram gibi sitelere giriş olmuyor. Özellikle Facebook ve Twitter'a erişimde zorluk yaşanırken, kullanıcılar alternatif yollara aramaya başladı. VPN nedir? Facebok ve Twitter'a hızlı girmenin yolu var mı? Facebook ve Twitter, instagram'a nasıl girebilir ve girme yolları? Facebook ve Twitter girişi ile ilgili detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

Facebook ve Twitter DNS değiştererek girme - Facebook Twitter VPN giriş nasıl yapılır?
05 Kasım 2016 Cumartesi 15:35

Milyonların kullandığı sosyal paylaşım siteleri Facebook, Twitter ve İnstagram gibi sitelere 2 gündür  Türkiye'den erişim sağlanmıyor.  Bazı kullanıcılar sosyal meday araçlarına ulaşım yapabilirken, bazıları giremiyor. Peki Facebook ve Twitter'a nasıl giriş yapılır? Yavaşlayan ve girişi mümkün olmayan sitelere erişim için Facebook, Twitter DNS ve VPN yükleyerek hem mobil hem masaüstü kullanabilirsiniz.  Peki Facebook giriş yapmak için DNS nasıl değiştirilir, VPN ile giriş nasıl yapılır? Detaylar haberimizde. 

Dünyanın en büyük anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp'a ve sosyal ağ platformlarına Türkiye'den erişim sağlanamıyor. Gece saat 02.44 itibarıyla WhatsApp, Twitter, Facebook ve YouTube'a erişim hızlarının düşürüldüğü belirlendi. WhatsApp'tan gönderilen iletiler, karşı tarafa iletilemiyor.

Özellikle gece saatlerinden itibaren internette meydana gelen yavaşlık ve sosyal medya sitelerine erişimin zorlaşması kullanıcıların giriş için alternatif yollara sürüklüyor. Facebook ve Twitter'a raha erişim yapabilmek için bilgisayarınızın DNS adresini değiştirebilir veya VPN uygulamalarını kullanabilirsiniz.


WhatsApp, Facebook ve Twitter'a neden girişi yapılmıyor? Detaylar için TIKLAYINIZ


VPN nedir?

Virtual Private Network (Sanal Özel Ağ) teriminin kısaltılmışı olan VPN, basit bir anlatımla internet üzerinde kurulu bilgisayarlar grubundan oluşur. Bu özel bilgisayar ağı, örneğin yerel bir ağa fiziksel erişimi bulunmayan, dışarıdaki bir kişi tarafından ağ kaynaklarına erişmekte kullanılabilir. VPN'ler, güvenilmeyen ağlara bağlanırken bağlantıyı şifrelemek ve güvenli hale getirmek için de kullanılır. Bunun yanında VPN'ler, farklı konumlarda bulunabildiğinden, sizi ülkelerin kısıtlamalarından (yasaklı web siteleri ve IP'ler gibi) da kurtarırlar. Kullanıcılar VPN uygulamalarını mobil telefon ve bilgisayarlarına indirerek yasaklı sitelere giriş yapabilir. 

 İnternet üzerinden ücretsiz VPN programlarını bilgisayarınıza veya telefonlarınıza indirerek, Facebook ve Twitter'a kolaylıkla giriş yapabilirsiniz. Ancak VPN uygulaması normal internet hızınızı düşürebilir. 

DNS nasıl değiştirilir?

Girişi zor olan ve engellenen sitelere girmenin diğer bir yoluda DNS ayarı değiştirirerek yapılabilir. Bilgisayarınızda ağ bağlantı özelliklerine girerek DNS ayarınızı değiştirebilir ve internette Facebook ve Twitter'a erişim sağlayabilirsiniz. Ancak bazen DNS değiştirmek bir çözüm olmuyor. O yüzden VPN uygulaması kullanarak, Facebook ve Twitter'a erişim sağlayabilirsiniz. 

İlk olarak bilgissayarınızın sağ alt tarafında bulunan internet sekmesine sağ tıklayarak Ağ ve Paylaşım Merkezini aç diyoruz.



Daha sonrasında ekrana gelen sekmede sol altta bulunan özellikler sekmesine tıklıyoruz.




Karşımıza gelen pencere bağlantı ögeleri yer alıyor. Bunun içerisinden İnternet Protokolü sürüm 4 (TCP/IPv4) seçmesine gelip özelliklere giriyoruz.



Son olarak ise aşağıdaki DNS adresi sekmesine tercih edilen DNS ve Diğer DNS kutucuklarına DNS adreslerini giriyoruz.



Google – DNS Ayarları
8.8.8.8
8.8.4.4
Open DNS Ayarları
208.67.222.222
208.67.220.220
NORTON – DNS Ayarları
198.153.192.1
198.153.194.1
Uydunet – DNS Ayarları
62.248.80.161
62.248.80.162
Dnsadvantage – DNS Ayarları
156.154.70.1
156.154.71.1
ScrubIt – DNS Ayarları
67.138.54.100
207.225.209.66

GTEI – DNS Ayarları
4.2.2.1
4.2.2.2
4.2.2.3
4.2.2.4
4.2.2.5
4.2.2.6″
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Akif - 8 yıl önce
Süper
Avatar
Oya Bayram - 8 yıl önce
Evet vnp yukledim bloked yazıyordu kaldırdı ve açtı. Bilginize arkadaşlar.
Avatar
coldplays - 8 yıl önce
dns deistirdim ama hala girmıyo yrdım
Avatar
Akif - 7 yıl önce
Birisi nasıl olacağını yazar mı lutfen
Avatar
Oya Bayram - 8 yıl önce
Evet vnp yukledim bloked yazıyordu kaldırdı ve açtı. Bilginize arkadaşlar.
Avatar
fenasi kerim - 8 yıl önce
hala giremıyorum yardım edin