Dell'den rakamları altüst eden anlaşma: 67 milyar dolar

Dünya teknoloji devi Dell, veri toplama şirketi EMC ile anlaşma yaptığını duyurdu. Anlaşmanın maliyetinin 67 milyar dolar olduğu belirtildi.

Dell'den rakamları altüst eden anlaşma: 67 milyar dolar
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Dünya teknoloji devi Dell rekor satın almayı açıkladı. Dell Inc. rekor bir ücret ödeyerek EMC Corp.'u  satın aldığını resmen duyurdu. Anlaşmaları Dell’in kurucusu Michael Dell  ile EMC CEO'su Joe Tucci'nin yürüttüğü bildirildi.

Yapılan anlaşmanın, EMC Corp'un borsadaki değerinden çok daha yüksek miktar ödenerek yapıldığı belirtildi. Tam 67 milyar dolar karşılığında yapılan anlaşma, teknoloji dünyasının bu zamana kadar gördüğü en büyük miktar olarak tarihe geçti.  veri toplama şirketi EMC Corp, güvenlik ve veri görselleştirme, depolama, analitik, bulut hizmetleri gibi birçok alanda çalışmalar yapıyordu.

EMC Corp'un her bir hissesine 33.15 dolar ödeneceği belirtiliyor. EMC Corp'un daha önce HP ile görüşmeler yaptığı ancak anlaşmanın olmadığı biliniyordu.

Daha önce 2001 yılında HP ve Compaq arasında yapılan ve 25 milyar dolar karşılığında imzalanan anlaşma, teknoloji dünyasının en pahalı anlaşması olarak biliniyordu. Dell Inc. ve EMC Corp arasında yapılan ve maliyeti 67 milyar dolar olarak açıklanan anlaşma, teknoloji dünyasının en pahalı anlaşması olarak kayıtlara geçti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.