Çorum, Google'a göre Dünya'nın merkezi

Google resmi açıklamada Dünya'nın merkezinin Çorum ve Kırşehir kırsalını oluşturan bölge olduğu belirtti.

Çorum, Google'a göre Dünya'nın merkezi
15 Haziran 2016 Çarşamba 09:06

Google her sene yaptığı çalışmalara göre Dünya'nın coğrafik değerlerine ve kara hesaplamalar yaparak Dünya'nın merkezinin neresi olduğunu yeniden buluyor. Google'ın bu seneki çalışma sonrasında yaptığı resmi açıklamada Dünya'nın merkezinin Çorum ve Kırşehir kırsalını oluşturan bölge olduğu belirtildi.

Dünya'nın merkezinin daha önce Mısır piramitleri, Mekke ve Greenwich olduğu söylentilerin olmasına rağmen Google tarafından resmi açıklama ile asıl merkezin Çorum olduğu belirtildi. 2003 yılında hesaplanmaya başlanılan dünyanın merkezi çalışmaları sonrasında doğrulanarak dünyanın merkezi listesinde yerini almıştır.

Dünya'nın merkezi, her kıtanın birbirine olan yüzeysel ağırlık oranı hesaplanıp hepsinin birbirine denk düştüğü ortak nokta bulunmasıyla ortaya çıkıyor.



Kaynak: Haber10

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.