Bu kalıntılar insanlık tarihinin en eski katliamına mı ait?

Kenaya'da yapılan arkeolojik kazılar sonucu insanlık tarihinin ilk katliamına şahit olacak belirtiler bulundu.

Bu kalıntılar insanlık tarihinin en eski katliamına mı ait?
21 Ocak 2016 Perşembe 18:18

İnsanlık tarihinin ilk katliamının kalıntıları olabilecek türde kanıtlar olabileceği ileri sürülen buluntular inceleniyor.

ANKARA (AA) - Kenya'daki bir arkeolojik kazıda bulunan 10 bin yıllık insan kalıntılarının en eski savaş kanıtı olabileceği belirtildi.

BBC'nin haberine göre, arkeologlar, Turkana Gölü batısında yer alan Nataruk'taki kazı sahasında, defnedilmemiş 27 kişinin kalıntısına rastladı.

Bu 10 bin yıllık kalıntıların, en eski savaş kanıtı olabileceği açıklandı.

Bölgede 2012'den bu yana çalışmalarını sürdüren arkeologlar, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 27 kişinin göçebe olarak yaşayan avcı toplayıcılar arasında çıkan bir çatışma sonucu, bıçaklanarak ölüme terk edildiğini öngördü.

Araştırmayı yürütenlerden Marta Mirazon Lahr, katliamın doğal kaynakları ele geçirmek için yapılmış olabileceğini söyledi.

Cambridge Üniversitesi'nden Prof. Robert Foley de konuyla ilgili yaptığı açıklamada, delillerin söz konusu insanlara ne olduğunu aydınlatmaya yetmediğini, ancak bu kadar insanın aynı zamanda bir arada ölmesinin "bir çeşit çatışma" olduğu anlamına gelebileceğini kaydetti.


Kaynak: AA
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.