Bu e-posta sizin ve bilgisayarınızın tüm bilgilerini ele geçiriyor

Bilgisayar kullanıcıları ve aktif internet kullanıcıları dikkat! Bu haftasonu itibariyle yayınlanan ON EST TOUS PARIS baslikli bir e-posta bilgileri ele geçiriyor.

Bu e-posta sizin ve bilgisayarınızın tüm bilgilerini ele geçiriyor
13 Eylül 2017 Çarşamba 21:49

İnternet kullanıcıları için uyarıcı bir mesaj yayınlandı.

İşte o mesaj:

''Bu hafta sonu itibariyle yogun olarak yayinlanan ON EST TOUS PARIS baslikli bir e-posta alabilirsiniz.Bu iletide, üstünde On est tous Paris yazisi bulunan ve sizi üstünü tiklamaya cagiran bir dogum bilezigini kolunda tasiyan bebek fotografi görülüyor.Bu ileti, bilgisayarinizin denetimini uzaktan yapabilen ve bütün verilerinizle sifrelerinizi ele gecirebilen bir virüs tasimaktadir.Duyurunun kaynagi: Savunma Bakanligi siber suclar servisi.Bu iletiyi irtibat halinde oldugunuz kisilerle paylasin. Durum acildir ve Pazar gününden beri hizla yayilmaktadir. Bu bilginin teyidi bu sabah EUROPE 1 kanalindan duyurulmustur.''

Türkiye’de hızla yayılan virüse karşı Sakarya Sarraf Kuyumcu ve Mücevherciler Derneği Başkanı Serkan Serbes esnafı ve vatandaşları uyardı. Serbes yaptığı açıklamada, “Sakarya Kuyumcular Derneği olarak watsapp grubu kurduk. Bu grup ile Sakarya’daki bütün kuyumcuları bilgilendiriyoruz. Grupta emniyet ve basın mensupları da var. Bu sayede 6 hırsızlık vakasını çözdük. Çözdüğümüz olaylar bu tarz gruplar olmasaydı çok uzun süreler alabilirdi. Bunu minimuma indirgedik” dedi. Esnafı ve kuyumcuları “On est tous Paaris” isimli virüse karşı uyaran Başkan Serbes, “Grubumuzdan gelen her türlü mesajı ciddiye alıyoruz. Emniyet de bizimle bazı mesajları paylaşıyor. En son gelen ve paylaşılan bilgiye göre 'On est Tous Paris' adında bir virüsün hızla yayıldığı yönünde. Bu virüste bir çocuk eli çıkıyor, bebek künyeli. Bu virüse yakalanmış veya bu virüse yakın farklı virüsleri de tespit etmiştik. Bizim için bütün kuyumcuların artık envanterini internete bağlı bilgisayarlar da tutuyor olmaları çok önemli. Alacak ve verecek kayıtlarını içerisinde tutuyorlar. Bu tarz virüsler sayesinde hackerler bilgisayarı kilitliyor ve açılması için sizden para talep ediyorlar. Bu virüs ile organize sanayi bölgesinde bilgisayarları kilitlenmiş bazı fabrikalar bulunduğunu öğrendik. Bu konuda esnafımızı uyardık” diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Akif - 7 yıl önce
Bu nedir ya. Önce virüs yap. Sonrada para kazan. Sanal ilaç sektörü.