BTK, cep telefonunda hat sayısına sınır getirdi

BTK, cep telefonunda hat sayısına sınır getirdi
20 Mayıs 2016 Cuma 13:25

Bilgi Teknoloji ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Ömer Fatih Sayan açık hatların önüne geçilmesi amacıyla ön ödemeli bireysel hat sayısına sınırlama getirdiğini belirtti. Bu sınırlama Türk vatandaşları için 15, yabancılar için 3 oldu.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim  Kurumu (BTK) Başkanı Ömer Fatih Sayan, mobil telefon hizmetlerinden adlarına düzenlenmiş abonelik sözleşmesi olmadan yararlanan 994 bin 480 kullanıcının hatlarını kendi üzerlerine aldığını belirterek, "Açık hatların önüne geçilmesi amacıyla ön ödemeli bireysel hat sayısına Türk vatandaşları için 15, yabancılar için 3 olmak üzere sınır getirildi." diye konuştu.

Abonelik kayıtlarınının tam, doğru ve güncel olması gerektiğini ve bu sözleşmesi  imzalanmadan ve tüketiciye ait kimlik belgesi fotokopisi alınmadan cep telefonu  hattı verilmediğini ifade eden Sayan, "Kurumumuzca gerekli denetimler yapılmakta ve tespit edilen ihlaller  karşısında idari yaptırımlar uygulanmakta. 2012'de aldığımız kararla, mobil  telefon hizmetlerini kendi adlarına abonelik sözleşmesi olmaksızın kullananların,  kullandıkları hatları kendi üzerlerine kaydettirmek amacıyla abonelik  işlemlerinin gerçekleştirilmesi için 1 Ekim 2013'e kadar süre tanınmış,  sonrasında bu süre 1 yıl daha uzatılmıştı. Düzenleme kapsamında kullanıcılara  sunulan fırsattan yararlanarak kendi adına abonelik sözleşmesi olmaksızın  kullandıkları hatları üzerine kaydeden abone sayısı toplamda 994 bin 480'dir." ifadesinde bulundu.

Ön ödemeli bireysel hat sayısının  sınırlandırılmasıyla açık hatların önüne geçilmesinin hedeflendiğini söyleyen Sayan, "Tüketicilerin, üzerlerine kayıtlı mobil telefon hatlarını  öğrenebilmelerine imkan sağlayan Mobil Hat Sorgulama Hizmeti, e-devlet Kapısı ile  entegre edildi. Bu şekilde, herhangi bir mobil hattı olmayan tüketicilerin  bilgileri dışında üzerlerine kayıtlı mobil hat olup olmadığı e-Devlet kapısı  üzerinden sorgulanabiliyor. Üzerlerine kayıtlı hatları öğrenebilen aboneler, rıza  ve bilgileri haricinde açılan hatları ilgili operatörle irtibata geçerek kapatma  imkanına sahip olmuştur. Tüketicilerin, mobil hat sorgulama hizmeti üzerinden  zaman zaman bu kontrolleri yapması istek dışı açılan hatların azaltılmasına katkı  sağlayacaktır." dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.