Bor İHA'yı daha fazla uçurdu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun bor yakıtıyla uçan İHA'nın 4 saat daha fazla havada kaldığını açıkladı.

Bor İHA'yı daha fazla uçurdu
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Bor Enstitüsü'nün çalışmalarını yerinde görerek basın mensuplarına açıklamalar yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun bor madeniyle çalışan  bir çok buluş yapıldığını belirtti. inceltilmiş bor hücreselleri ile yaptıkları çalışmalarda çeşitli buluşlara imza atan enstitünün çalışmalarına değinen Alaboyun füzelerde katı yakıt çalışmalarına devam ettiklerini söyledi.

Borla çalışan araçlar konusunda çalışmalarına devam ettiklerini vurgulayan Ali Rıza Alaboyun bu kapsamda ürettikleri bir İHA'nın havada kalma süresini 4 saat daha fazla arttırdıklarını söyledi.

Dünyada tüketilen bor miktarının yaklaşık 3 milyon ton olduğunu vurgulayan Alaboyun, bu miktarın yüzde 70'inin Türkiye'den gittiğini söyledi. bor madeninin tonu 500 dolardan satılırken bor stratejik önemi çok daha fazla bir maden olarak dikkat çekiyor. 

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.